Gram od 8 lat, moją pierwszą gitarą był w/w Cort i przygoda trwa do dzisiaj. Oprócz tego korzystam z Mayonesa New Way of Traditional i Epiphone SG Special. Gram na piecach Laney LX65R, Marshall MG15CF, Cheri CG10 oraz Ibanez TBX150H z dedykowaną paką.
Podczas kilku lat odkładałem decyzję o zakupie/modyfikacji gitary, chciałem poczekać aż wypracuje swój styl gry i swoje brzmienie. Cort jest w stanie fabrycznym do dziś.
Mostek Tune-o-Matic na licencji TonePros, przystawki MightyTime LP z możliwością rozłączania cewki. Korpus i gryf wykonane z mahoniu, podstrunnica - palisander. Gitara regularnie serwisowana u lutnika, niedawno został wykonany szlif progów.
Chcę zmienić:omegle xender
Przystawki - Merlin Hellfire lub Merlin P.A.F i coś dla kontrastu pod gryf, liczę na pomoc

Mostek i zaczep - zainteresowałem się produktami firmy GOTOH i TonePros. Tutaj potrzebuję porady, czy ktoś pracował na tych częściach? Gitara czasami ciężko stroi, doszedłem do wniosku, że to może pomóc. Po 8 latach na pewno mocno się zużyły.
Siodełko z kości naturalnej HOSCO.
Potencjometry - PUSH-PUSH BLEND MN250K oraz SEYMOUR DUNCAN SDP-250 "Smooth Turning" (250K)
Przełącznik trójpozycyjny typ LP/SG
Dla dopieszczenia gałki chromowane z masą perłową
Przewertowałem forum wiele razy, więc spodziewam się głosów, że nie opłaca mi się to i lepiej kupić inną gitarę, jednak nie wystarczy mi funduszy na wymarzonego Gibsona SG standard, a swój instrument znam już bardzo dobrze, jestem do niego przywiązany, zagrałem wiele koncertów i napisałem wiele piosenek, nigdy nie używałem efektów, starałem się wycisnąć z niej wszystko. Chcę żeby moje brzmienie było pełniejsze, bardziej wyraziste i głębokie. Lubię tworzyć ciężkie riffy w umiarkowanym tempie, wplątując delikatne solówki, dużo improwizuję. Jak myślicie, ten zabieg pozwoli mi lepiej wyrażać to, co tworzę?
Liczę na rady, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.