Kosmetyki EKO

Luźne rozmowy na różne tematy.
ODPOWIEDZ
szooo

Kosmetyki EKO

Post autor: szooo » 25 wrz 2019, 11:27

Jakie preparaty używacie do pielęgnacji swoich dzieci? Na co zwracać uwagę przy ich wyborze?Jaka naturalna pasta do zębów jest najlepsza? Pytań wiele, ale liczę na waszą pomoc. Chcę dla córki jak najlepiej.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2019, 10:31 przez szooo, łącznie zmieniany 1 raz.

Tadzio

Re: Kosmetyki EKO

Post autor: Tadzio » 25 wrz 2019, 14:50

WD 40. Super preparat. Używam od lat.
Muzyka moja miłość... druga :lol:

b_awro

Post autor: b_awro » 07 lut 2022, 11:38

Jakiś czas temu odkryłam sklep z naturalnymi kosmetykami dla dzieci https://www.miniu.com.pl. Zachwyciłam się wyglądem i kupiłam produkty. Jestem bardzo zadowolona, szczególnie z kolorowych kul do kąpieli, które zapewniają ciekawą kąpiel.

Jake34

Post autor: Jake34 » 22 mar 2023, 20:04

Jeśli chodzi o kosmetyki, istnieją różne opcje. Możesz kupić produkty generyczne, które są wykonane z syntetycznych składników lub wazeliny. Lub możesz zdecydować się na naturalne i organiczne produkty, które są wykonane z naturalnych składników. Jaka jest różnica? A dlaczego kosmetyki naturalne i organiczne są lepsze?

Syntetyczne składniki w zwykłych kosmetykach mogą podrażniać skórę i powodować pewne problemy zdrowotne. Niektóre z najczęstszych składników to ftalany, parabeny i glikol propylenowy. Składniki te mogą zaburzać równowagę hormonalną, powodować reakcje alergiczne, a nawet przyczyniać się do poważniejszych chorób. Oleje mineralne (na bazie wazeliny) zakłócają naturalną produkcję sebum i mogą powodować długotrwałe wysuszenie skóry.

Z drugiej strony kosmetyki naturalne i organiczne wykorzystują składniki łagodniejsze dla organizmu. Na przykład oleje roślinne mają doskonałe powinowactwo do naskórka i chronią go przed odwodnieniem.

Naturalne składniki są również bardzo skuteczne w zapobieganiu i leczeniu problemów skórnych. Jako twórca kosmetyków naturalnych, wegańskich i organicznych mam do przekazania wiele sztuczek i sprawdzonych technik.

Uważaj jednak, niektóre naturalne składniki należy stosować z najwyższą ostrożnością. Niektóre olejki eteryczne są kwaśne, neurologiczne, estrogenopodobne lub fotouczulające. Po pierwsze, NIGDY nie nakładaj czystego olejku eterycznego na skórę, ale rozcieńcz go olejem bazowym! Następnie wykonaj test skórny, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości.

Generalnie nie polecam stosowania olejków eterycznych kobietom w ciąży i karmiącym, epileptykom, osobom nadwrażliwym, osobom z nowotworami hormonozależnymi lub mającymi problemy zdrowotne. Bez porady lekarskiej nie należy stosować olejków eterycznych u niemowląt i dzieci poniżej 6 roku życia.

Jeśli zaobserwujesz reakcję (zaczerwienienie, podrażnienie, pieczenie), możesz mieć pewność, że zniknie ona, gdy tylko przestaniesz ją stosować.

WalterRandall
Kontakt:

Post autor: WalterRandall » 22 mar 2023, 20:10

Używam tylko wysokiej jakości produktów do pielęgnacji niemowląt i kupuję je w zaufanych miejscach, takich jak TOTIS Pharma https://totispharma.com/pl/ . Ponieważ są oficjalnymi dystrybutorami najlepszych europejskich marek kosmetycznych, można u nich znaleźć wyłącznie oryginalne i wysokiej jakości kosmetyki oraz produkty pielęgnacyjne. Posiadają również profesjonalnych konsultantów, którzy pomogą w doborze odpowiedniego produktu.

Tofina

Post autor: Tofina » 23 mar 2023, 9:07

Pamiętajcie, że nawet jak coś jest oznaczone eko, to niekoniecznie musi mieć najzdrowszy skład

Roman77

Post autor: Roman77 » 30 mar 2023, 22:38

Tylko że jeśli chodzi o dobór kosmetyków, to chyba jednak warto stawiać na jak najkorzystniejsze rozwiązania. Myślę, że kluczem będzie dobranie takich produktów, które dobrze wpłyną na cerę. Na stronie https://perfecta-kosmetyki.pl/product-p ... 50-60.html jest więcej informacji o kremach pod oczy. W jaki sposób Wy dobieracie dla siebie kosmetyki?

amelia88

Post autor: amelia88 » 01 kwie 2023, 15:00

A czy zastanawialiście się, które przykładowo kosmetyki będą dobre na zmarszczki mimiczne ? Właśnie szukam czegoś odpowiedniego dla siebie, ponieważ mam już widoczne zmarszczki, które mi przeszkadzają. Wiem, że są kremy - tylko jakie wybrać? Które faktycznie działają?

Małgorzata2021

Post autor: Małgorzata2021 » 13 kwie 2023, 10:22

Właśnie ja widziałam, że dosyć dobre działanie posiada też krem https://hermzlabs.pl/products/healpsorin-cream-50ml . Ogólnie słyszałam, że porządnie nawilża skórę i przede wszystkim też dobrze sobie radzi z podrażnieniami co jest również ważne

marek22

Post autor: marek22 » 13 kwie 2023, 11:08

Z kosmetyków jakiej firmy korzystacie w Waszym przypadku i dlaczego?

stomatolog Radzymin

ODPOWIEDZ