Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy)
-
Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy)
Mam pytanie odnośnie gitary IBANEZ AE245 NATUR.
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego modelu. Pozdrowionka
-
-
Mam pytanie odnośnie gitary IBANEZ AE245 NATUR.
-
Gitara akustyczna
Witam, jako iż jestem początkujący i zastanawiam się nad kupnem gitary akustycznej.
Jedyną jaką znalazłem która bardzo mi odpowiada jest ta:
https://www.rnr.pl/arrow-bronze-blk,id3 ... BoQAvD_BwE
Przy okazji zastanawia mnie to czy jest ona dla praworęcznych.
Jedyną jaką znalazłem która bardzo mi odpowiada jest ta:
https://www.rnr.pl/arrow-bronze-blk,id3 ... BoQAvD_BwE
Przy okazji zastanawia mnie to czy jest ona dla praworęcznych.
-
- Doradca
To praworęczna gitara . Budżetówka typowa , nikomu nie polecam gitar w tej cenie (z Vat) , może być tak żle ustawiona , że może odstraszyć do grania ale nie musi . Powinien ją obejrzeć ktoś to gra . Kupowanie przez laika gitary samemu to spore ryzyko .
-
- Kontakt:
Czy jest sens uczyć się od razu grac na gitarze 12 strunowej, czy lepie zacząć na początek od 6 strunowej?
Gitara fotografia to pasja! Fotograf ślubny Kraków. Blues guys!
-
- Doradca
Jednak zacznij od szóstki .
-
Witam
Zaczynam dopiero swoją naukę z grą na gitarze. Zakupiłem używaną gitarę tenson classic student (Nie jestem pewien czy mi się to spodoba dlatego tez nie chciałem inwestować za dużo kasy). Gitara posiada 3 struny nylonowe oraz 3 metalowe, czy to normalne? Ponieważ czytałem że gitary klasyczne powinny mieć najlepiej wszystkie struny nylonowe. Chciałbym się również zapytać czy wymienić te struny ponieważ gitara bardzo długo leżała nieużywana i na strunach metalowych widoczna jest (chyba) rdza, jeżeli tak to jakie struny polecacie? Mam problem również z jedną metalową struną, niekiedy przy graniu wydaje takie dziwne brzęczenie i nie wiem czy to wina mojego ponieważ dopiero uczę się chwytów i źle trzymam struny czy coś z nią jest nie tak.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Zaczynam dopiero swoją naukę z grą na gitarze. Zakupiłem używaną gitarę tenson classic student (Nie jestem pewien czy mi się to spodoba dlatego tez nie chciałem inwestować za dużo kasy). Gitara posiada 3 struny nylonowe oraz 3 metalowe, czy to normalne? Ponieważ czytałem że gitary klasyczne powinny mieć najlepiej wszystkie struny nylonowe. Chciałbym się również zapytać czy wymienić te struny ponieważ gitara bardzo długo leżała nieużywana i na strunach metalowych widoczna jest (chyba) rdza, jeżeli tak to jakie struny polecacie? Mam problem również z jedną metalową struną, niekiedy przy graniu wydaje takie dziwne brzęczenie i nie wiem czy to wina mojego ponieważ dopiero uczę się chwytów i źle trzymam struny czy coś z nią jest nie tak.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
-
- Doradca
E tam . Chyba wszystkie są nylonowe . Trzy ,,cienkie'' to nylon bez metalowej owijki a trzy ,,grube'' nylon w owijce . Zmienić warto bo gitary w tej cenie mają najtańsze struny , zapewne za 20zł. Brzęczenie , albo słabo dociskasz albo progi do szlifu albo brzęczy owijka .
-
Witam, kupiłem gitarę akustyczną i teraz chciałbym dokupić akcesoria. Nie mam nic... za to kilka pytań 
1. Chciałem kupić statyw, ale trzymanie gołej gitary na nim to chyba słaby pomysł. Teraz myślę o futerale. Czy praktykuje się trzymanie gitary w futerale na statywie? jak przetrzymuje się gitarę w domu? w samym futerale? warto kupować jedno i drugie?
2. Ktoś może polecić dobre futerały w przystępnej cenie? Nie chce najtańszego badziewia.
3. Czy warto brać najtańsze kostki czy lepiej dopłacić i brać markowe?
4. czy kupować stroik elektroniczny czy wystarczy apka w telefonie np. Guitar Tuna?
5. Co jeszcze warto na początek dokupić?
Z góry dzięki za pomoc.

1. Chciałem kupić statyw, ale trzymanie gołej gitary na nim to chyba słaby pomysł. Teraz myślę o futerale. Czy praktykuje się trzymanie gitary w futerale na statywie? jak przetrzymuje się gitarę w domu? w samym futerale? warto kupować jedno i drugie?
2. Ktoś może polecić dobre futerały w przystępnej cenie? Nie chce najtańszego badziewia.
3. Czy warto brać najtańsze kostki czy lepiej dopłacić i brać markowe?
4. czy kupować stroik elektroniczny czy wystarczy apka w telefonie np. Guitar Tuna?
5. Co jeszcze warto na początek dokupić?
Z góry dzięki za pomoc.
-
Panowie, takie coś wyleciało mi z gitary akustycznej
https://zapodaj.net/a6144ff9684fd.jpg.html
co to może być?
gitara nowa
prośba o pomoc
co to może być?
gitara nowa
prośba o pomoc
- Milu78
Wgląda jak kawałek drewna z miejsca otworu rezonansowego. Co to za gitara?Panowie, takie coś wyleciało mi z gitary akustycznej
co to może być?
gitara nowa
prośba o pomoc
-
Milu78 pisze: ↑16 gru 2020, 12:12Wgląda jak kawałek drewna z miejsca otworu rezonansowego. Co to za gitara?Panowie, takie coś wyleciało mi z gitary akustycznej
co to może być?
gitara nowa
prośba o pomoc
fender cd60s
- Milu78
wygląda jak odpadek produkcyjny, nic ważnego nie martw się. Swoją drogą dziwne że taka rzecz została w instrumencie, i w dodatku dobrej firmy a nie no name.
-