EZ Drummer

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
Awatar użytkownika
mqu
Posty: 288
Rejestracja: 16 gru 2010, 0:14

Re: EZ Drummer

Post autor: mqu » 04 lut 2012, 18:57

Do tego dołączony jest plik dll, który powinien się znaleźć w folderze VST Reapera. Nie wiem jak jest w tym DAWie, być może jest to folder Vstplugin w Program Files, w każdym razie sprawdź w ustawieniach.

rafalek
Posty: 40
Rejestracja: 01 maja 2011, 12:12

Re: EZ Drummer

Post autor: rafalek » 07 lut 2012, 19:44

Dzięki udało się.

KuKu a QQ
Posty: 7
Rejestracja: 20 cze 2011, 21:30

Re: EZ Drummer

Post autor: KuKu a QQ » 11 lut 2012, 17:23

Witam, mam problem z EZplayerem w Reaperze. Wtyczki mam wrzucone, wszystko ladnie sie odpala tylko.... nic nie slychac;) mam kodek asio4all UX2, w toontracker solo wszystko ladnie dziala, a po odpaleniu w reaperze leci, ale cisza... Jakies rady?

Ja mam pierwszą. Używaj polskich liter. Unguis


-------------------------------------------------------


Po kilku godzinach rozwiązałem problem;) Niestety polskie znaki nie pomogły, ale wrzucenie ścieżki z perkusja na track superrior drammer zamiast ezplayer juz tak;)

Posty się edytuje. Jeszcze jeden numer i skończy się na tym, że odpoczniesz od forum zanim zaczniesz go na dobre używać. Unguis

lookass
Posty: 3
Rejestracja: 23 mar 2012, 11:04

Re: EZ Drummer

Post autor: lookass » 05 kwie 2012, 16:51

Mam pytanko, na które niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Czy jest możliwość a jeżeli jest to jak przypisać poszczególne sample do klawiatury komputerowej? Obecnie nie posiadam jeszcze żadnego sterownika MIDI i chciałbym wykorzystać do tego celu klawiature.

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: EZ Drummer

Post autor: shaman » 29 kwie 2012, 12:39

A jakiego DAW'u używasz ?

Il Altro Dzakob
Posty: 3
Rejestracja: 05 sty 2012, 15:46

Re: EZ Drummer

Post autor: Il Altro Dzakob » 07 paź 2012, 16:38

Witam!
Mam do Was pytanie ponieważ mam problem, którego nie jestem w stanie rozwiązać bez wskazówek. Otóż rozpisałem sobie perkusję w guitar pro i eksportowałem ją do formatu MIDI, następnie włożyłem ją do reaper'a i wlaczylem wtyczkę VST(ezdrummer). Porblem jest taki, że uderzenie w werbel za każdym razem brzmi inaczej tj. raz werbel jest uderzony w środek a raz bliżej krawędzi. Nie mogę się pozbyć tego, a chce, żeby brzmiał jednolicie i zawsze uderzany w środek... wie ktoś jak to naprawić?
[b]Jeśli podoba Ci się moja twórczość odwiedź mój kanał: http://www.youtube.com/user/altromodostudio[/b]

Unguis
Moderator forum
Moderator forum
Posty: 3067
Rejestracja: 15 maja 2009, 11:08
Lokalizacja: Gliwice

Re: EZ Drummer

Post autor: Unguis » 07 paź 2012, 18:42

Problem wynika z faktu, ze poszczególne uderzenia mają różne Velocity. Odnośnie tematu i zmiany Velocity: http://en.wikiaudio.org/Reaper:Change_M ... velocities

Palesiak23
Posty: 209
Rejestracja: 12 sie 2012, 2:54

Re: EZ Drummer

Post autor: Palesiak23 » 12 paź 2012, 20:03

rozkminiłem zamemu sporą część EZdrummera i cubase, ale jest jeden drobny myk-
mam otwarte okno Cubase, w nim EZdrummera, i nie wiem jak 'wyciągnąć' dźwięk z EZdrummera do Cubase. powiedzmy że wybrałem jeden pattern (np. to demk które tam jest- EZ demo 120BPM) i nie mam pojęcia co robić, żeby mieć to na ścieżce...
owszem, moge to nagrać Cubase'm na ścieżkę audio, ale wtedy brzmi to, jakby stało w drugim pokoju, jest mocno stłumione, i nieczytelne.. any help? :P
Washburn N1 --> ZOOM G2.1u --> Laney LX20

BraindeaD
Posty: 157
Rejestracja: 21 gru 2008, 21:47
Lokalizacja: HELL
Kontakt:

Re: EZ Drummer

Post autor: BraindeaD » 13 paź 2012, 10:39

Łapiesz myszką to co jest w oknie nad open grooves po srodku EZ i przeciągasz na scieżkę.
http://www.youtube.com/user/sztyg7575 https://www.facebook.com/DeclarationOfHumanity?ref=hl

Palesiak23
Posty: 209
Rejestracja: 12 sie 2012, 2:54

Re: EZ Drummer

Post autor: Palesiak23 » 14 paź 2012, 18:01

nic to nie daje... po wrzuceniu tego na audio track kursor na stałe zmienia się w czarne kółeczko z zakazem, a na midi track miga i tak czy siak nie działa...
Washburn N1 --> ZOOM G2.1u --> Laney LX20

l3titring
Posty: 6
Rejestracja: 09 maja 2012, 13:40

Re: EZ Drummer

Post autor: l3titring » 03 sty 2013, 20:36

Może też chodzic o opcje humanize, niekoniecznie powiązana z velocity.

ZER0
Posty: 94
Rejestracja: 18 lis 2010, 17:56

Re: EZ Drummer

Post autor: ZER0 » 08 maja 2013, 20:43

Cześć mam pewien problem z ezdrummerem a właściwie dodatkiem do tego programu : rock solid zainstalowałem podstawąwą wersje Vsti, wszystko fajnie śmigało, następnie zainstalowałem "rock solid" i pojawił się problem. Po przejściu z podstawowego zestawu do rock solid pojawił się problem, dodatek nie współpracuje z Raperem w którym to odpalałem ezdrummera. Pytanie dlaczego ? może jakiś patch ? ja nie weim .. może wy spotkaliście się z takim problemem ?

helbut
Posty: 2
Rejestracja: 09 sty 2019, 15:14

Re: EZ Drummer

Post autor: helbut » 09 sty 2019, 15:15

:dance: :dance: :facepalm:

lilyjan
Posty: 1
Rejestracja: 17 sty 2019, 14:21

Re: EZ Drummer

Post autor: lilyjan » 17 sty 2019, 14:21

:guitar: :guitar:

tymlal
Posty: 1
Rejestracja: 05 mar 2019, 13:30

Re: EZ Drummer

Post autor: tymlal » 05 mar 2019, 13:30

:ugeek: :mrgreen:

ODPOWIEDZ