Cort Katana KX5 vs Cort CR100
- Luke22
Cort Katana KX5 vs Cort CR100
Cześć,
Potrzebuje gitarę a w tym momencie jest u mnie trochę bieda myślę pomiędzy dwoma modelami.
Cort Katana KX5
Cort CR100
I teraz tak obie mam w tej samej cenie bo po 6 stów na obu grałem i na pewno Katana jest mocniejsza i lepsza do metalu, Les Paul ma bardziej blusowe brzmienie obie dla mnie to dobre gitary jak na ta cenę, i chodź bardziej jestem za Kataną cały czas mam dylemat.
Otóż gram Alternatywny rock i alternatywny metal z Post Hardcore czasem trochę Punk Rocku do obeznania to więszkość kawałków które gram są bardzo w takim stylu.
http://www.youtube.com/watch?v=_DZH9o9jOts
no i mocniejsze brzmienie.
http://www.youtube.com/watch?v=JqMegvCYTTc
Wiec biorąc pod uwagę ten styl muzyki jaka byście dobrali dla siebie gitarę ?
I proszę was nie piszcie "yyy żadnej ja bym sobie kupił lepsza używkę" "kup używkę" bo tak czy siak wezmę jedną z tych pytanie którą, wiec cieszył bym sie jakbyście mi trochę pomogli.
Potrzebuje gitarę a w tym momencie jest u mnie trochę bieda myślę pomiędzy dwoma modelami.
Cort Katana KX5
Cort CR100
I teraz tak obie mam w tej samej cenie bo po 6 stów na obu grałem i na pewno Katana jest mocniejsza i lepsza do metalu, Les Paul ma bardziej blusowe brzmienie obie dla mnie to dobre gitary jak na ta cenę, i chodź bardziej jestem za Kataną cały czas mam dylemat.
Otóż gram Alternatywny rock i alternatywny metal z Post Hardcore czasem trochę Punk Rocku do obeznania to więszkość kawałków które gram są bardzo w takim stylu.
http://www.youtube.com/watch?v=_DZH9o9jOts
no i mocniejsze brzmienie.
http://www.youtube.com/watch?v=JqMegvCYTTc
Wiec biorąc pod uwagę ten styl muzyki jaka byście dobrali dla siebie gitarę ?
I proszę was nie piszcie "yyy żadnej ja bym sobie kupił lepsza używkę" "kup używkę" bo tak czy siak wezmę jedną z tych pytanie którą, wiec cieszył bym sie jakbyście mi trochę pomogli.
-
- Luke22
Re: Cort Katana KX5 vs Cort CR100
Dzięki, liczę jeszcze na trochę odpowiedzi ; p
-
Widzę, że ostatnio popularne się stało, żeby poprosić innych o decyzję i ilość głosów wygrywa
.
Nie strzeliłem po prostu tak sobie kulą w płot. Uważam, że katana będzie lepsza do klimatów jakie preferujesz. Więc moja rada była przemyślana. Jestem przyzwyczajony do takich sytuacji, kobiety takie niezdecydowane są, że czasem trzeba pomóc

Nie strzeliłem po prostu tak sobie kulą w płot. Uważam, że katana będzie lepsza do klimatów jakie preferujesz. Więc moja rada była przemyślana. Jestem przyzwyczajony do takich sytuacji, kobiety takie niezdecydowane są, że czasem trzeba pomóc

- jaqb123
Popieram kolegę wyżej. Katana będzie bardzo dobrym wyborem. Na pokładzie są humby, które nadadzą się do grania mocniejszej muzy, jak i możliwość ich rozłączenia - do grania lżejszych klimatów.
- Luke22
Nie no wiadomo że, nie chce żebyście decydowali za mnie ; DD... Na obu grałem i też jestem raczej za Kataną jak wyżej napisałem ale chciałem się jeszcze zorganizować a propo tego co wy mi powiecie, nie jest to zakup za tysiące dolarów ale przez pare wypłat będę musiał na tym grać, ale spytać się nie zaszkodzi ; D
- Angus_Young
Zgadzam z się z kolegami ja też niedługo biorę najprawdopodobniej katanę ,ale jeśli myślałbym o les paul'u to corty raczej się nie specjalizują. Jeśli jesteś zainteresowany jakimś tanim i dobrym les paul'em to napisz na priv bo nie chcę tu spamować.
-
- Zasłużony
Katana to była moja pierwsza gitara. Grałem na niej 1,5 roku i jak najbardziej polecam. Rozłączane cewki, i pasywne hambuckery dają Ci na prawdę szeroką paletę brzmień.
Bierz Katane !
Bierz Katane !
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables
-
Bierz katane
-
Katana ! To wystarczy.
Yamaha TBS
Gibson SG Original
Kay Ke-10 (Japonia lata 70')
Emperador Stratocaster (Japonia lata 80')
Roland Cube 80 XL
Marshall JCM 800 (lata 80')
Dunlop MXR GT-OD
CryBaby
Sprzedam: Na razie niczo.
Gibson SG Original
Kay Ke-10 (Japonia lata 70')
Emperador Stratocaster (Japonia lata 80')
Roland Cube 80 XL
Marshall JCM 800 (lata 80')
Dunlop MXR GT-OD
CryBaby
Sprzedam: Na razie niczo.