Witam! Rozglądam się za gitarką w cenie do 3000 zł. Co sądzicie o telecasterze baja? Myślałem też o epiphone les paul custom. Miał ktoś do czynienia z tymi wiosełkami? Gram folk, rock, reggae. Mój piec to Vox AC-15.
Zastanawia mnie tylko co ten temat robił w dziale "Wzmacniacze i efekty"... Bs69
Fender Telecaster Baja
- zombiak
- Doradca
Re: Fender Telecaster Baja
Ten rock to lżejszy czy jakieś szatany? IMHO Epiphona sobie odpuść, jak interesuje Cię ciemniejsze brzmienie i humbuckery to i tak znajdziesz dużo ciekawsze propozycje z tej półki cenowej, pierwszy lepszy japoński Les Paul od Burny, Orville etc. Tak czy siak, Telecaster też wygląda na dobry pomysł. Baja miałem w rękach raz przelotnie i był całkiem przyjemny, na pewno system S-1 (połączenie pickupów szeregowo/równolegle) się przyda w Twoim przypadku.
Ibanez Artist MIJ / Squier Jagmaster MIJ / Umu WH-10 / T-Rex Mudhoney / Egnater Tweaker
-
ehhh pomyliłem działy;/ interesuje mnie raczej lżejszy rock, w telecasterze podoba mi się ten charakterystyczny "pazurek", musze go gdzieś dorwać i ograć
- Poxipol
Baja to seria Classic Player, więc można liczyć na bardzo fajną jakość wykonania. Tego konkretnego modelu nie miałem w rękach, ale słyszałem same dobre rzeczy, więc jeśli podoba Ci się, to należy brać 

[url]http://www.facebook.com/angerfishband[/url]
- Bloodsucker69
- Administrator forum
Ogrywałem go kiedyś w katowickim Riffie, było to dość dawno i moje wspomnienia są dość mgliste, ale pamiętam, że wykonany był naprawdę bez zastrzeżeń, nic nie brzęczało, akcja strun satysfakcjonująca, a brzmienie... Tele jak Tele 

- Scream
Mój znajomy jest szczęśliwym posiadaczem tego modelu, a i sama miałam możliwość jego ogrania. Muszę przyznać, że zarówno wykonanie, jak i brzmienie bez zastrzeżeń 

-
Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Na pewno bardzo się przydadzą. Pozostaje tylko wybrać się do sklepu i samemu "obmacać":) Pozdrawiam wszystkich szarpidrutów:)