Problemy z Guitar Pro

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ryjcio
Posty: 99
Rejestracja: 23 kwie 2007, 0:05

Re: znowu GP

Post autor: ryjcio » 02 wrz 2009, 0:55

Zamiast męczyć się z jakimś specjalnym programem, użyj jakiegoś przeznaczonego do normalnego nagrywania. Wystarczy wtedy przestawić urządzenie nagrywające. Odpal Panel Sterowania, pociśnij Dźwięk i Urządzenia Audio, w zakładce głośność masz groupbox'a Głośność Urządzenia, pociśnij w niej przycisk Zaawansowane. Odpali Ci się okno Master Volume, tam z menu wybierasz Opcje->Właściwości, zaznaczasz radiobuttona Nagrywanie, a na liście na dole zaznacz Stereo Mix (jeśli nie jest już zaznaczone). Walnij OK, teraz w głównym okienku Recording Control kliknij Zaznacz pod Stereo Mix. Suwakiem możesz regulować poziom nagrywania.

Teraz nagrywane są wszystkie dźwięki jakie słyszysz w głośniku. Wystarczy więc odpalić jakiś program do edycji plików audio, zacząć nagrywać i odpalić odgrywanie w Guitar Pro. Potem tylko normalnie zapisujesz ścieżkę i gitara.

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: znowu GP

Post autor: Rlyeh » 02 wrz 2009, 1:12

@ Shemhamfor
http://forum.magazyngitarzysta.pl/viewt ... 34#p254834
Zadałeś sobie chociaż trud przeczytania tego?

Satanus
Posty: 56
Rejestracja: 29 gru 2008, 0:41

Guitar Pro, jak usunąć tabulaturę?

Post autor: Satanus » 10 wrz 2009, 21:15

Wie ktoś w jaki sposób, i czy w ogóle jest możliwe usunięcie tabulatury w programie Guitar Pro, tak, żeby zostawić jedynie pięciolinię?
Jeśli już nie wiesz, co robić dalej - przynajmniej nie szkodź sobie.

Awatar użytkownika
maciekfingerstyle
Posty: 239
Rejestracja: 04 sie 2009, 14:33
Lokalizacja: Kraków

Re: Guitar Pro, jak usunąć tabulaturę?

Post autor: maciekfingerstyle » 10 wrz 2009, 21:27

widok -> ukryj tabulaturę
[b]Music Man Steve Morse Y2D [color=#404080]PU[/color][color=#800080]RP[/color][color=#FF8000]LE SU[/color][color=#800080]NS[/color][color=#404080]ET[/color] - 6/13/07[/b]

Awatar użytkownika
cameleon741
Posty: 52
Rejestracja: 18 kwie 2009, 17:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: cameleon741 » 09 paź 2009, 18:03

Witam, mam problem z GP. Mianowicie nie mam dźwięku w programie. Gdy włączam demo, pokazuje mi, że leci, ale nie ma dźwięku. Ma ktoś jakąś radę ? Może prześle mi ktoś screena swoich poprawnych ustawień? :)
Fender Stratocaster Mexico + Cry Baby + Boss Distortion + Peavey 28 Wat
Korg PA 500 + Roland HP-1 + Kawai Spectra KC-10

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: WilK » 11 paź 2009, 14:20

Guitar Pro odgrywane jest przez MIDI. Mikser Windows i tam spojrzeć.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Qiubix
Posty: 48
Rejestracja: 09 wrz 2007, 11:06
Lokalizacja: Warszawa

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Qiubix » 11 paź 2009, 15:31

Krótko mówiąc najprawdopodobniej masz wyciszone SW Synth. Wejdź tam, gdzie Ci radził Wilk i tam odznacz to, co trzeba.
[i]So wash your face away with dirt
It don't feel good until it hurts
So take this world and shake it,
Come, squeeze and suck the day
Come, carpe diem, Baby... [/i]

____________
[color=#4040BF].:The Outlaw Torn:.[/color]

Awatar użytkownika
cameleon741
Posty: 52
Rejestracja: 18 kwie 2009, 17:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: cameleon741 » 11 paź 2009, 20:53

sorry chłopaki, ale nie zajarzyłem z tym mikserem windowsa Xd
gdzie mam go znaleźć?? :oops:
Fender Stratocaster Mexico + Cry Baby + Boss Distortion + Peavey 28 Wat
Korg PA 500 + Roland HP-1 + Kawai Spectra KC-10

Awatar użytkownika
Bloodsucker69
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 4411
Rejestracja: 05 paź 2008, 19:48
Lokalizacja: Warszawa

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Bloodsucker69 » 11 paź 2009, 20:56

Na pasku zadań, albo w panelu sterowania...

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: WilK » 12 paź 2009, 5:35

Ikonka głośniczka obok zegarka zazwyczaj.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Awatar użytkownika
cameleon741
Posty: 52
Rejestracja: 18 kwie 2009, 17:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: cameleon741 » 12 paź 2009, 15:24

dobra, dzięki chłopaki :oops: :wink:
Fender Stratocaster Mexico + Cry Baby + Boss Distortion + Peavey 28 Wat
Korg PA 500 + Roland HP-1 + Kawai Spectra KC-10

granica_menela
Posty: 11
Rejestracja: 25 sie 2009, 17:06

Guitar pro 5 rse

Post autor: granica_menela » 18 paź 2009, 19:47

Miałem zainstalowanego gp 5 i mogłem normalnie przemieniać w ustawieniach instrumentu z midi na rse. Niedawno instalowałem ponownie gp ale z innego pliku niż pierwszy raz i teraz nie mam takiej moziwosci rse, po prostu poniżej opcja rse jest wyblakła i nie można nic zaznaczyć. Dlaczego? Możliwe, że ściągnąlem jakiś niepełny instaler gp?

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Guitar pro 5 rse

Post autor: Rlyeh » 18 paź 2009, 20:14

W demo nie ma RSE, z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
Bloodsucker69
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 4411
Rejestracja: 05 paź 2008, 19:48
Lokalizacja: Warszawa

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Bloodsucker69 » 18 paź 2009, 21:29

Chyba jest, tylko trzeba zaznaczyć odpowiednią opcję przy instalacji ^^

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 18 paź 2009, 22:07


ODPOWIEDZ