Jimi Hendrix
-
.
Cytuję siebie: "(...) mógłby zagrać wiele kawałków Satrianiego bez wpadek (...)". Założyłem rzecz niesprawdzalną, hipotetyczną i o tym wiem. Po prostu żywię takie przekonanie, że mógłby i pewnie dałby radę.
Zresztą dla mnie Satriani to przede wszystkim mistrz współczesnych efektów gitarowych.
Zresztą dla mnie Satriani to przede wszystkim mistrz współczesnych efektów gitarowych.
Every Day I've Got the Blues
-
Re: Jimi Hendrix
Wdług mnie Satriani przy Hendrixe to mały pikuś .
- Hope
Co prawda to prawdasilesiansund pisze:Wdług mnie Satriani przy Hendrixe to mały pikuś .
---------------------------------------------------------------------
Nothin' But The Blues, no i jeszcze Jazz
Hendrix miał "groove"!! , i za przeproszeniem "jaja" , czego Satrianiemu nieco brakuje..,był wizjonerem bez sztywnych zasad. Gdyby żył to pewnie słuchalibyśmy nieco innego "Bitches Brew" z Davis'em
ale to tylko można sobie gdybać..

-
ale biadolicie.
technicznie Joe zjada Jima na śniadanie. Tego się nie da ukryć. Feeling to jedno - bo tu akurat Jimi prowadzi
ale zaraz zaczniecie gadać że satriani w ogóle nic nie potrafi 
technicznie Joe zjada Jima na śniadanie. Tego się nie da ukryć. Feeling to jedno - bo tu akurat Jimi prowadzi

teksty pisane przez [color=#00BF00]zxcvbnmasdqwe[/color] są tekstami pisanymi przez [color=#00BF00]zxcvbnmasdqwe[/color]
- Arnold Layne
Pomijając idiotyczność porównywania Hendrixa do Satrianiego to
Tego nie wiesz i już nigdy się nie dowiesz. To że Jimi w swoich utworach nie grał popisówek technicznych a'la satriani to nie znaczy, że nie umiał ich grać. Może umiał może nie, może grał lepiej technicznie może nie, ale jak już pisałem - nie wiesz tego.technicznie Joe zjada Jima na śniadanie.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 14:14 przez Arnold Layne, łącznie zmieniany 1 raz.
Potrafi ,tylko muzyka to nie zawody sportowezxcvbnmasdqwe pisze:ale biadolicie.
technicznie Joe zjada Jima na śniadanie. Tego się nie da ukryć. Feeling to jedno - bo tu akurat Jimi prowadziale zaraz zaczniecie gadać że satriani w ogóle nic nie potrafi

-
hehehe
<kręci głową>
ludzie. Satriani a Hendrix to dwie odmienne sprawy. Tak jakby porównywać Kazika i Ch. Aguilerę. Wspólne mają tylko to że śpiewają
Satriani tworzył już parę lat po Jimim. Gra totalnie co innego, w większości utworów (z tego co słyszałem) nie śpiewa. To nawet nie brzmi jak Hendrix - z resztą - nie sądzę żeby Joey aspirował do kolejnego naśladowcy Hendrixa. Joe gra swoje, Hendrix grał swoje i już
A chyba nietrudno o wniosek że Joe jest 100 razy lepszy technicznie (co nie znaczy artystycznie). Tak samo można powiedzieć że Gilmour jest równie sprawny co Van Halen - może i zna tapping i shredding, ale raczej go nie używa
dajcie na luz.

ludzie. Satriani a Hendrix to dwie odmienne sprawy. Tak jakby porównywać Kazika i Ch. Aguilerę. Wspólne mają tylko to że śpiewają

Satriani tworzył już parę lat po Jimim. Gra totalnie co innego, w większości utworów (z tego co słyszałem) nie śpiewa. To nawet nie brzmi jak Hendrix - z resztą - nie sądzę żeby Joey aspirował do kolejnego naśladowcy Hendrixa. Joe gra swoje, Hendrix grał swoje i już

A chyba nietrudno o wniosek że Joe jest 100 razy lepszy technicznie (co nie znaczy artystycznie). Tak samo można powiedzieć że Gilmour jest równie sprawny co Van Halen - może i zna tapping i shredding, ale raczej go nie używa

dajcie na luz.
teksty pisane przez [color=#00BF00]zxcvbnmasdqwe[/color] są tekstami pisanymi przez [color=#00BF00]zxcvbnmasdqwe[/color]
- Hope
Dokładnie, co tam jakiś Hendrix albo Satriani... Ważne żebyśmy zdrowi byli
---------------------------------------------------------------------
I o to chodzi!Hope pisze:Dokładnie, co tam jakiś Hendrix albo Satriani... Ważne żebyśmy zdrowi byli
- pawelhajduk67
Hendrix w ciągu 3 lat kariery osiągnął status legendy, a Satriani w ciągu 20 lat kariery nie zbliżył się do tego statusu. Nawet dzisiaj Hendrix jest niemniej popularny niż on, a co dopiero będzie 20 lat po tym, jak Satch skończy karierę...
-
Po prostu HENDRIX, był, jest i będzie jedyny, niepowtarzalny.pawelhajduk67 pisze:Hendrix w ciągu 3 lat kariery osiągnął status legendy, ...

-
Jimi to ciekawa historia.Muzyka ktora szla bardzo do przodu,potem Jimi sie udlawil wymiocinami i walnal w kalendarium.40 lat pozniej nic sie wlasciwie nie zmienilo i Jimi nadal jest do przodu.Dlaczego?
- Bronson
Czarni zawsze mają z górki jeśli chodzi o muzykę ;/;/;/
[color=#000040]"Jazz[/color] [color=#0000BF]Is[/color] [color=#004000]Not[/color] [color=#004080]Dead[/color], [color=#008000]It[/color] [color=#400000]Just[/color] [color=#FF4000]Smells[/color] [color=#FF0080]Funny"[/color]
http://www.myspace.com/dawidcedro
http://www.myspace.com/dawidcedro
-
Jimi byl hybryda czarno-biala.Pewnie mial pod gorke i z gorki.