EZ Drummer

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 21 gru 2007, 19:57

kisielek666718 pisze:to nie kwestia pamięci bo mam 2,5GB na DC, ale po prostu nie potrafię do końca tak jakbym chciał użyć DFH2 w Cubase.
"Innocence is no excuse" :D
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 03 sty 2008, 12:44

Dobrze, że PC braci ma 5ghz athlona 64 i 3gb ramu 800, bo na moim sprzęcie Addictive Drums się wywala z powodu obciążenia proca, hehe ;P

Dzisiaj, po dłuższym testowaniu muszę stwierdzić, że ez drummer ze swoim dfh nie może się równać z Addictive Drums ;)

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 03 sty 2008, 13:31

Zależy co kto lubi. Tak jak AD nie może się równać z Battery, czy Superiorem.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 03 sty 2008, 13:43

Używałeś Superior Drummera :?: Jakie są różnice między nim a AD :?:

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 04 sty 2008, 5:38

Używałeś :)

I nie ma co porównywać. DFH S to dosłownie i w przenośni gigasampler. Z technicznych kwestii - 34 GB na dysku, do pamięci max załadowało mi się 937 MB próbek. Można stroić poszczególne elementy, robić pre-mixy, cuda wianki... Nie będę tu pisał elaboratu.

Z Battery jest podobnie, tylko mniej miejsca zajmuje.

A ja i tak wolę EZD ponieważ mam :) szybko się różne groovy wrzuca, pasuje do gatunku muzycznego który staram się uprawiać i ogólnie dobrze mi się w nim pracuje. A przecież i tak na samym końcu będzie żywy bębniarz :twisted:
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 06 sty 2008, 17:28

A ja i tak wolę EZD ponieważ mam Smile szybko się różne groovy wrzuca, pasuje do gatunku muzycznego który staram się uprawiać i ogólnie dobrze mi się w nim pracuje. A przecież i tak na samym końcu będzie żywy bębniarz
No pewnie :) . Ja b. lubię Addictive Drums, bo ma spore możliwości konfiguracji i ma preset "Metal Lick", który po lekkiej przeróbce przeze mnie uważam za genialne brzmienie do tego co chce grać, czyli coś jak krzyżówka KoRna/In Flames i paru innych ;)

Awatar użytkownika
Defibrylator
Posty: 210
Rejestracja: 29 sie 2006, 11:08
Kontakt:

Post autor: Defibrylator » 28 lip 2008, 1:42

Mam pewien problem, a widzę, że jest tu przynajmniej jedna osoba znająca się na Fruity Loops Studio, więc nie zaszkodzi zapytać. Gdy wyeksportuję ścieżkę bębnów z Guitar Pro do midi i zaimportuję ją do FL, wszystkie bębny się mieszają - w miejscu stopy mam low tom itp itd. Ręczna zamiana tego to okrutna robota. Co powinienem zrobić, żeby FL dobrze odczytywał bębny z Guitar Pro?

Za pomoc z góry ogromnie dziękuję! Już jestem mocno wnerwiony tym FL! :)
Epiphone Les Paul Zakk Wylde -> Boss NS-2 -> Dunlop DB-01 Crybaby From Hell -> MXR ZW-44 Wylde -> Randall RG 50 TC

Awatar użytkownika
Obcy
Posty: 141
Rejestracja: 02 kwie 2008, 19:00
Lokalizacja: Jaworzno

Post autor: Obcy » 28 lip 2008, 9:42

Nie rozumiem tylko dlaczego bębnów od razu nie zrobisz w FL? Przeciez to dużo prostsze niż wklepywanie ich w GP?
Wciąż gram, śpiewam jem i śpię,
Tak naprawdę jednak nie ma mnie...

Awatar użytkownika
Defibrylator
Posty: 210
Rejestracja: 29 sie 2006, 11:08
Kontakt:

Post autor: Defibrylator » 28 lip 2008, 10:57

Obcy pisze:Nie rozumiem tylko dlaczego bębnów od razu nie zrobisz w FL? Przeciez to dużo prostsze niż wklepywanie ich w GP?
Dla mnie dużo prostsze jest widzieć pięciolinię, po prostu wygodniej mi się pisze - każdy lubi inaczej. Potrafi ktoś pomóc?
Epiphone Les Paul Zakk Wylde -> Boss NS-2 -> Dunlop DB-01 Crybaby From Hell -> MXR ZW-44 Wylde -> Randall RG 50 TC

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 28 lip 2008, 18:27

Defibrylator pisze:Mam pewien problem, a widzę, że jest tu przynajmniej jedna osoba znająca się na Fruity Loops Studio, więc nie zaszkodzi zapytać. Gdy wyeksportuję ścieżkę bębnów z Guitar Pro do midi i zaimportuję ją do FL, wszystkie bębny się mieszają - w miejscu stopy mam low tom itp itd. Ręczna zamiana tego to okrutna robota. Co powinienem zrobić, żeby FL dobrze odczytywał bębny z Guitar Pro?

Za pomoc z góry ogromnie dziękuję! Już jestem mocno wnerwiony tym FL! :)
Drum Map poszukaj.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Awatar użytkownika
Defibrylator
Posty: 210
Rejestracja: 29 sie 2006, 11:08
Kontakt:

Post autor: Defibrylator » 28 lip 2008, 19:29

nie wiem jak to się stało, ale samo się naprawiło :)
Epiphone Les Paul Zakk Wylde -> Boss NS-2 -> Dunlop DB-01 Crybaby From Hell -> MXR ZW-44 Wylde -> Randall RG 50 TC

IronmanPL
Posty: 97
Rejestracja: 24 maja 2008, 18:14

Post autor: IronmanPL » 18 sie 2008, 23:41

Czy EZ drummer działa na "wiście"? Bo teoretycznie Reaper powinien go widziec jako wtyczka vst, a nie widzi. Może coś w opcjach trzeba poprzestawiac?

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 19 sie 2008, 6:05

Powinien działać. Może trzeba poszukać katalogu z wtyczką.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Fenris_Yeager
Zasłużony
Posty: 1038
Rejestracja: 09 mar 2006, 14:36
Lokalizacja: Warszawa - From Out Of Nowhere

Post autor: Fenris_Yeager » 19 sie 2008, 13:08

Chyba najlepszym rozwiązaniem jest instalacja wszelkiego rodzaju wtyczek do wspólnego folderu. Jego domyślna nazwa to w większości przypadków "VstPlugins". Wystarczy skonfigurować np. Reaper'a tak, aby przeszukiwał ten folder w poszukiwaniu wtyczek i zasadniczo powinno być po problemie. Powinno to zadziałać w przypadku EZDrummer'a.

IronmanPL
Posty: 97
Rejestracja: 24 maja 2008, 18:14

Post autor: IronmanPL » 19 sie 2008, 13:59

Dzięki Fenris_Yeager, zrobiłem tak jak mi poradziłeś i działa!

ODPOWIEDZ