EZ Drummer

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
Forest
Posty: 222
Rejestracja: 16 wrz 2007, 22:05

Post autor: Forest » 18 gru 2007, 23:35

Enter the Phoenix pisze:Ey ziomalle :) A jak wychodzi porównanie EZ Drummera z Addictive Drums :?: Chodzi mi oczywiście o sam engine, bo DFH to biblioteka sampli :)
A kopnąłem w dupsko ten cały DFH. Wkurzał mnie ten plastik zamiast werbla :) Zdecydowanie wole wersje podstawową Ezdrummera, chodź Addictive Drums też niezłe, ale jak dla mnie aż zbyt skomplikowane :D

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Post autor: Rlyeh » 18 gru 2007, 23:36

To nie plastik tylko podwójna membrana ;p

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 19 gru 2007, 1:02

podwójna membrana
Co to takiego :?:

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 19 gru 2007, 5:43

Forest pisze: A kopnąłem w dupsko ten cały DFH. Wkurzał mnie ten plastik zamiast werbla :) Zdecydowanie wole wersje podstawową Ezdrummera, chodź Addictive Drums też niezłe, ale jak dla mnie aż zbyt skomplikowane :D
Są sposoby na ten "plastik" :D
Enter the Phoenix pisze:
podwójna membrana
Co to takiego :?:
Hiehie... let me die :D:D:D
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Forest
Posty: 222
Rejestracja: 16 wrz 2007, 22:05

Post autor: Forest » 19 gru 2007, 16:03

wilczywilk pisze:Są sposoby na ten "plastik" :D
Pewnie i są. Myślę że ten werbel bardziej by pasował do jakiegoś brutalnego death metalu np. Cannibal Corpse niż do moich kiepsko brzmiących nagrań.

http://www.youtube.com/watch?v=G9EY7c1jYqk
Ile takie bębny midi co koleś na nich gra, mogły by kosztować? Bo pierwszy raz widzę takie małe, co byłoby (wulg.) rozwiązaniem na warunki domowe. Oczywiście nie chodzi mi o ten sam model, mogą być podobne byle by nie zajmowały połowy pokoju (tylko konieczne z podwójną stopą) :)

Awatar użytkownika
Ajgor
Posty: 86
Rejestracja: 29 lip 2006, 18:08

Post autor: Ajgor » 19 gru 2007, 23:15

Pewnie drozsze sa niz prawdziwa perkusja z mikrofonami:)
Pozdrawiam.
Ajgor

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 20 gru 2007, 7:26

Ostatnio "nabyłem" EZ Drummera. IMO nie umywa się do Addictive Drums.

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 20 gru 2007, 8:32

Już pisałem, że AD ma zdecydowanie większe możliwości edycyjne, okupione niestety skromnością zestawu. Ale pisałem też, że na EZX DFH są sposoby. Zawsze można sample podmienić :D
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 20 gru 2007, 11:55

Można :) . Ja akurat lubię "kręcić gałami" (bez skojarzeń proszę :lol: ), więc bardziej podobają mi sie takie bajerki jakie są w AD :)

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 20 gru 2007, 13:20

Enter the Phoenix pisze:Można :) . Ja akurat lubię "kręcić gałami" (bez skojarzeń proszę :lol: ), więc bardziej podobają mi sie takie bajerki jakie są w AD :)
Nie widziałeś DFH Superior ew. Battery w akcji :D

PS A mi się prostota brzmieniowa EZ-Drummera podoba. I wbrew pozorom, nie jest to aż taki prymityw.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Enter the Phoenix
Posty: 2973
Rejestracja: 19 cze 2006, 0:57

Post autor: Enter the Phoenix » 21 gru 2007, 0:21

Ta, tylko swoje ważą :} - i z tego też względu żrą ram jak hieny.

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 21 gru 2007, 5:38

Z tego, co zaobserwowałem, Superior max wziął na sample 937 MB. Da się przeżyć :) A że sam waży 34 GB, no cóż... per aspera ad astra :)
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

kisielek666718
Posty: 1372
Rejestracja: 12 paź 2007, 12:51

Post autor: kisielek666718 » 21 gru 2007, 9:10

DFH2 bierze u mnie 1,7GB ramu, to już jest sporo bo jeszcze system musi chodzić. Brzmienie świetne ale nie mogę zapanować nad cubasem niestety.
http://www.myspace.com/contortedhazel - w budowie :)
DigiWatch, bojówka 2203

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 21 gru 2007, 9:14

Spróbuj pod Reaperem, mniej obciąża system jako taki. Chociaż u mnie DFH2 na 1,5GB działało w Cubase2SX.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

kisielek666718
Posty: 1372
Rejestracja: 12 paź 2007, 12:51

Post autor: kisielek666718 » 21 gru 2007, 17:09

to nie kwestia pamięci bo mam 2,5GB na DC, ale po prostu nie potrafię do końca tak jakbym chciał użyć DFH2 w Cubase.
http://www.myspace.com/contortedhazel - w budowie :)
DigiWatch, bojówka 2203

ODPOWIEDZ