Strona 12 z 12

Re: EZ Drummer

: 04 lut 2012, 18:57
autor: mqu
Do tego dołączony jest plik dll, który powinien się znaleźć w folderze VST Reapera. Nie wiem jak jest w tym DAWie, być może jest to folder Vstplugin w Program Files, w każdym razie sprawdź w ustawieniach.

Re: EZ Drummer

: 07 lut 2012, 19:44
autor: rafalek
Dzięki udało się.

Re: EZ Drummer

: 11 lut 2012, 17:23
autor: KuKu a QQ
Witam, mam problem z EZplayerem w Reaperze. Wtyczki mam wrzucone, wszystko ladnie sie odpala tylko.... nic nie slychac;) mam kodek asio4all UX2, w toontracker solo wszystko ladnie dziala, a po odpaleniu w reaperze leci, ale cisza... Jakies rady?

Ja mam pierwszą. Używaj polskich liter. Unguis


-------------------------------------------------------


Po kilku godzinach rozwiązałem problem;) Niestety polskie znaki nie pomogły, ale wrzucenie ścieżki z perkusja na track superrior drammer zamiast ezplayer juz tak;)

Posty się edytuje. Jeszcze jeden numer i skończy się na tym, że odpoczniesz od forum zanim zaczniesz go na dobre używać. Unguis

Re: EZ Drummer

: 05 kwie 2012, 16:51
autor: lookass
Mam pytanko, na które niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Czy jest możliwość a jeżeli jest to jak przypisać poszczególne sample do klawiatury komputerowej? Obecnie nie posiadam jeszcze żadnego sterownika MIDI i chciałbym wykorzystać do tego celu klawiature.

Re: EZ Drummer

: 29 kwie 2012, 12:39
autor: shaman
A jakiego DAW'u używasz ?

Re: EZ Drummer

: 07 paź 2012, 16:38
autor: Il Altro Dzakob
Witam!
Mam do Was pytanie ponieważ mam problem, którego nie jestem w stanie rozwiązać bez wskazówek. Otóż rozpisałem sobie perkusję w guitar pro i eksportowałem ją do formatu MIDI, następnie włożyłem ją do reaper'a i wlaczylem wtyczkę VST(ezdrummer). Porblem jest taki, że uderzenie w werbel za każdym razem brzmi inaczej tj. raz werbel jest uderzony w środek a raz bliżej krawędzi. Nie mogę się pozbyć tego, a chce, żeby brzmiał jednolicie i zawsze uderzany w środek... wie ktoś jak to naprawić?

Re: EZ Drummer

: 07 paź 2012, 18:42
autor: Unguis
Problem wynika z faktu, ze poszczególne uderzenia mają różne Velocity. Odnośnie tematu i zmiany Velocity: http://en.wikiaudio.org/Reaper:Change_M ... velocities

Re: EZ Drummer

: 12 paź 2012, 20:03
autor: Palesiak23
rozkminiłem zamemu sporą część EZdrummera i cubase, ale jest jeden drobny myk-
mam otwarte okno Cubase, w nim EZdrummera, i nie wiem jak 'wyciągnąć' dźwięk z EZdrummera do Cubase. powiedzmy że wybrałem jeden pattern (np. to demk które tam jest- EZ demo 120BPM) i nie mam pojęcia co robić, żeby mieć to na ścieżce...
owszem, moge to nagrać Cubase'm na ścieżkę audio, ale wtedy brzmi to, jakby stało w drugim pokoju, jest mocno stłumione, i nieczytelne.. any help? :P

Re: EZ Drummer

: 13 paź 2012, 10:39
autor: BraindeaD
Łapiesz myszką to co jest w oknie nad open grooves po srodku EZ i przeciągasz na scieżkę.

Re: EZ Drummer

: 14 paź 2012, 18:01
autor: Palesiak23
nic to nie daje... po wrzuceniu tego na audio track kursor na stałe zmienia się w czarne kółeczko z zakazem, a na midi track miga i tak czy siak nie działa...

Re: EZ Drummer

: 03 sty 2013, 20:36
autor: l3titring
Może też chodzic o opcje humanize, niekoniecznie powiązana z velocity.

Re: EZ Drummer

: 08 maja 2013, 20:43
autor: ZER0
Cześć mam pewien problem z ezdrummerem a właściwie dodatkiem do tego programu : rock solid zainstalowałem podstawąwą wersje Vsti, wszystko fajnie śmigało, następnie zainstalowałem "rock solid" i pojawił się problem. Po przejściu z podstawowego zestawu do rock solid pojawił się problem, dodatek nie współpracuje z Raperem w którym to odpalałem ezdrummera. Pytanie dlaczego ? może jakiś patch ? ja nie weim .. może wy spotkaliście się z takim problemem ?

Re: EZ Drummer

: 09 sty 2019, 15:15
autor: helbut
:dance: :dance: :facepalm:

Re: EZ Drummer

: 17 sty 2019, 14:21
autor: lilyjan
:guitar: :guitar:

Re: EZ Drummer

: 05 mar 2019, 13:30
autor: tymlal
:ugeek: :mrgreen: