EZ Drummer

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
Awatar użytkownika
NiecnyKsiaze
Posty: 8462
Rejestracja: 13 gru 2006, 12:49

Re: EZ Drummer

Post autor: NiecnyKsiaze » 27 gru 2009, 19:08

W programach tego typu - jako efekt na ścieżkę. Przeczytaj temat podwieszony o perkusji cyfrowej w tym dziale wyżej. Pomijając szczegóły, działa tak samo w każdym programie typu DAW.
[size=85]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_grom_molowo.mp3]Piosenka o adminach[/url]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_wojny_gwiezdne.mp3]Piosenka o forach[/url]
Antek[/size]

Awatar użytkownika
George Hamillton
Posty: 619
Rejestracja: 28 paź 2008, 20:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: EZ Drummer

Post autor: George Hamillton » 28 gru 2009, 15:47

hm to teraz takie pytanie.Da się z tych plików groove układac patterny?
aa i czy jest możliwośc podpisania danego bębna i blachy pod dany klawisz na klawiaturze ?
http://pl.myspace.com/georgehamillton

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Re: EZ Drummer

Post autor: WilK » 28 gru 2009, 17:50

Da się. Przeciągasz wybrany na ścieżkę MIDI podpiętą pod EZD.

Nie wiem, czy EZD ma mapę do FL, ale to można sobie przypisać.
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

ZER0
Posty: 94
Rejestracja: 18 lis 2010, 17:56

Re: EZ Drummer

Post autor: ZER0 » 17 kwie 2011, 16:58

Witam
Proszę was o pomoc z ezdrummerem zainstalowałem reapera oraz FL9 następnie ezdrummera wszystko w program filles i nie umiem sobie poradzić z otworzeniem wtyczki ezdrummer.dll mój reaper w ogóle jej tak jakby nie widzi wśród innych wtyczek a ja wiem że ją mam w folderze "VstPlugins". Program w ogóle jej nie widzi. Czy ezdrummera należy instalować w np FL Studio 9.6->Plugins->VST ??
już naprawdę nie wiem.

Awatar użytkownika
michwnet1
Posty: 258
Rejestracja: 21 wrz 2008, 14:19
Lokalizacja: Opolszczyzna

Re: EZ Drummer

Post autor: michwnet1 » 18 kwie 2011, 20:39

Witam, również proszę o pomoc. Pracuję na DAW Cubase 5. Chcę nagrać jakiś podkład z EZ Drummera, ale tak, zębym miał na osobnej ścieżce: stopę, werbel, hi-hat tomy itp. W jaki sposób to zrobić? Próbowałem już kilka razy ale się nie udało :(
Gitary: Ashton D25 CEQ NT; Schecter Omen Extreme Ruby
Efekty: Dunlop 535Q; DIY MXR MC-401; Marshall Echohead EH-1 ; Korg AX3A;
Wzmacniacz: Laney LV200
Do nagrywania: Shure SM 57; MXL 2006; AKG K77; Akai MPK Mini, M-Audio Fast Track C400 :-)


Awatar użytkownika
michwnet1
Posty: 258
Rejestracja: 21 wrz 2008, 14:19
Lokalizacja: Opolszczyzna

Re: EZ Drummer

Post autor: michwnet1 » 20 kwie 2011, 15:13

Niestety nie pomogło, spędiłem wczoraj całą godzinę i nic. Jak szedłem spać, wpadłem na pomysł, żeby wpisać na youtube : "EZdrummer cubase" i znalazłem: http://www.youtube.com/watch?v=oRL6FnJGJJE .
"Active all outputs" - mała rzecz, a jednak cieszy ;)
Gitary: Ashton D25 CEQ NT; Schecter Omen Extreme Ruby
Efekty: Dunlop 535Q; DIY MXR MC-401; Marshall Echohead EH-1 ; Korg AX3A;
Wzmacniacz: Laney LV200
Do nagrywania: Shure SM 57; MXL 2006; AKG K77; Akai MPK Mini, M-Audio Fast Track C400 :-)

tolek666
Posty: 1
Rejestracja: 12 maja 2011, 19:24

Re: EZ Drummer

Post autor: tolek666 » 12 maja 2011, 19:39

witam
zainstalowałem Metalheads EZX i jak chciałem włączyć to wyskakuję mi

http://img21.otofotki.pl/obrazki/ji772_fl.png

proszę o pomoc

Maksymalny dopuszczalny rozmiar obrazka to 640x480. Bs69

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: EZ Drummer

Post autor: Rlyeh » 12 maja 2011, 22:59

Zapłaciłeś za program, to ma działać. Pisz do supportu. Tylko najpierw upewnij się, czy masz najbardziej aktualną wersję oprogramowania.

Radek05
Posty: 2
Rejestracja: 14 maja 2011, 9:58

Re: EZ Drummer

Post autor: Radek05 » 14 maja 2011, 10:09

Witam, mam takie pytanie, a jednocześnie prośbę o pomoc, ponieważ 2 lata funkcjonowałem z EZ Drummer'a na platformie Cubase SX3, w zimę przerzuciłem się na SX 5, ale od niedawna, gdy wchodzę w panel VST Instruments i wybieram zakładkę "EZ Drummer" to nie pokazuje mi się okno z zestawem perkusyjnym i nie mogę edytować przez to każdej ścieżki z poszczególnymi elementami zestawu, zainstalowałem ponownie program, ale to nic nie dało, może Wy wiecie co w tej sytuacji zrobić ? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.
Radosław.

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: EZ Drummer

Post autor: Rlyeh » 14 maja 2011, 12:10

Można to zrobić w inny sposób - zaznaczasz kanał midi, a następnie wybierasz pod "Output" bodajże instrument z listy.

Radek05
Posty: 2
Rejestracja: 14 maja 2011, 9:58

Re: EZ Drummer

Post autor: Radek05 » 14 maja 2011, 20:02

Dzięki wielkie :), pomogło mi to bardzo :)

Goathead
Posty: 12
Rejestracja: 26 cze 2011, 20:25

Re: EZ Drummer

Post autor: Goathead » 11 lip 2011, 19:40

Kompletnie nie ogarniam EZdrummera... Myślałem, że to będzie jak w Guitar Pro, klikam odpowiedni bęben i ten już jest umieszczony na ścieżce. Tutaj mogę tylko gotowe groovy podłączać... Ma ktoś jakiś dobry poradnik jak się posługiwać Ezem w reaperze?

Awatar użytkownika
zombiak
Doradca
Doradca
Posty: 2059
Rejestracja: 19 sie 2008, 22:16
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: EZ Drummer

Post autor: zombiak » 11 lip 2011, 19:43

Prosta sprawa, wrzucasz na ścieżkę tam gdzie masz podłączonego EZDrummera nowy obiekt MIDI; potem edytując ten obiekt po lewej masz "klawisze" które odpowiadają za poszczególne dźwięki. Na wysokości danego klawisza klikasz w odpowiednich miejscach gdzie chcesz wstawić dany dźwięk i w zasadzie tyle. Najprościej to ogarniesz wrzucając gotowy groove a potem go edytując, prosta rzecz.
Ibanez Artist MIJ / Squier Jagmaster MIJ / Umu WH-10 / T-Rex Mudhoney / Egnater Tweaker

Goathead
Posty: 12
Rejestracja: 26 cze 2011, 20:25

Re: EZ Drummer

Post autor: Goathead » 11 lip 2011, 21:18

Czyli inaczej niż tymi klawiszami się nie da? Bo problem jest w tym, że w samym ezdrummerze załóżmy doublebass brzmi lepiej niż puszczony z tych klawiszy, nie wiem czym to jest spodowane :/

ODPOWIEDZ