Strona 9 z 13

Re: EZ Drummer

: 23 maja 2009, 20:50
autor: evangelion69
win xp

Re: EZ Drummer

: 24 maja 2009, 18:19
autor: WilK
bulaG400 pisze:Odnośnie DFH to już sobie poradziłem :D
No właśnie miałem pisać... ;)

Re: EZ Drummer

: 25 maja 2009, 6:57
autor: NiecnyKsiaze
To może napisz, ale w przyklejonym dziale o nagrywaniu perkusji (także cyfrowej) który jest wyżej. A tutaj linka do nowego posta. Na tym miałaby polegać rola tego Forum, jak mnie się wydaje.

Re: EZ Drummer

: 31 lip 2009, 15:09
autor: mewash
Odświeżę nieco temat:

Czy do odpalenia rozszerzeń Ezdrummera (np. DFH) potrzebna jest wersja podstawowa, czy to są dwa samodzielne programy? Wie ktoś?

Re: EZ Drummer

: 31 lip 2009, 15:27
autor: Rlyeh
SYSTEM REQUIREMENTS
Windows XP, PIII/Athlon 1,8GHz with 512 Mb of RAM
Mac OS X 10.4, G4 1GHz with 512 Mb of RAM
1 Gb free hard disc space, DVD drive, A working EZdrummer® or Superior Drummer® 2.0 installation
http://www.toontrack.com/products.asp?item=11

Re: EZ Drummer

: 31 lip 2009, 15:59
autor: mewash
Dzięki za pomoc. Szukałem po necie, ale jakoś nie wpadło mi do głowy, by wejść na stronę Toontracka. Oj głupi człowiek jest, głupi :roll:

Ez drummer ciężkie początki...

: 08 paź 2009, 21:23
autor: xraykd
Witam!!! Gram na gitarze od paru lat i zainteresowało mnie samodzielne komponowanie perkusji na komputerze... Mam program Ez drummer który odpalam za pomocą Fruity Loops tylko niestety nie do końca bo nie mam pojęcia co zrobić żeby pojawiły się graficzne bębny...Po wyborze pluginu wyskakuje okienko w którym trzeba przypisać dzwięki do poszczególnych części perkusji i tu zaczyna sie problem ponieważ obojetnie jaką konfiguracje wybieram wtyczka nie importuje żadnych dzwięków i w ogóle nic nie słychać.Mam na dysku kilka folderów w których znajduje sie kilka tysiecy dzwięków które były razem z programem. Może plik .dll za pomoca którego odpalam plugin musi być w jakimś określonym miejscu? jeśli ktoś zna jakieś ciekawe linki albo jest w stanie mi to wytłumaczyc na chłopski rozum to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Re: EZ Drummer

: 09 paź 2009, 6:08
autor: WilK
EZD instaluje się w określonym katalogu. Program Files\Toontrack... A wtyczkę trzeba wskazać Fruity Loops, tylko że jeśli się uruchamia, to wtyczka raczej widoczna jest, chyba że nie zrozumiałem. Może jakieś zrzuty ekranu?

Re: EZ Drummer

: 09 paź 2009, 10:09
autor: xraykd
Na początku powiem tylko ze absolutnie nie znam sie na tego typu sprawach wiec jeśli popełniam jakiś dziecinny błąd to sory:)
Zawartość płyty wygląda tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e4 ... d596b.html
Wybieram Pluginy Pc i instaluje wtyczke drummer
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/600 ... 9fd89.html
po instalacji uruchamiam wtyczke frutem i wyskakuje okienko
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/317 ... 8905a.html
nastepnie wybor dzwiekow
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6a ... bd6a7.html
obojetnie jaki preset wgram i tak pokazuje ze wgral 0.00 MB
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/950 ... 716a9.html
I efekt koncowy jest taki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48d ... f7ff8.html
Żadnych dźwięków kompletna cisza...
Program mam od kumpla gwarantował że działa...
Proszę o pomoc:)

Re: EZ Drummer

: 09 paź 2009, 12:20
autor: WilK
Tzn. kupiłeś program od kumpla z licencją?

I znów się zagalopowałem...

1. To jest DFH Superior 1, a nie EZ Drummer i ta wersja NIE MA interfejsu graficznego.
2. Po prawej są przyciski on/off...

Re: EZ Drummer

: 27 gru 2009, 13:44
autor: George Hamillton
na starcie trzeba powiedziec iż jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o programy dźwiekowe na PC (no może poza audacity :mrgreen: )
Mam tego EzDrummera mam Fl studio 9. Zainstalowałem EzDrummera oraz Ezx Coctail.
I na tym etapie nie wiem co robic. Z tego co wyczytałem EzDrummer działa jako wtyczka Vst ,i trza podłaczyc go pod jakiś program w moim wypadku pod Fl studio. Próbowałem załadowac wtyczkę ale coś nie wychodzi. W reaperze dałem wyszukiwanie wtyczek Vst i też nic nie znalazło. Rozumiem ze bez tych programów Drummer nie odpali. W takim razie jak się do tego zabrac?

Re: EZ Drummer

: 27 gru 2009, 14:11
autor: NiecnyKsiaze
Może nie zainstalowałeś głównego programu, a jedynie dodatek z samplami? W folderze \Program Files\VSTPlugins powinien być plik ezdrummer.dll
Jak szukasz wtyczki na liście VST, szukaj słowa "toon".

Re: EZ Drummer

: 27 gru 2009, 14:55
autor: George Hamillton
mam ten plik ale spakowany do rar'a razem z instalka Drummera.
Ma cos koło 3mb.
hmm w P.Files nie ma folderu VSTPlugins : l

Re: EZ Drummer

: 27 gru 2009, 15:09
autor: NiecnyKsiaze
Dziwne.
Przeszukaj dysk w poszukiwaniu pliku ezdrummer.dll
Mnie się wydaje, że tylko wypakowałeś pliki, ale instalki to nie robiłeś.

Re: EZ Drummer

: 27 gru 2009, 16:32
autor: George Hamillton
no dobra mam go.Jak go teraz wrzucic do Fl studio jako plugin?