EZ Drummer

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
evangelion69
Posty: 40
Rejestracja: 31 mar 2008, 4:07

Re: EZ Drummer

Post autor: evangelion69 » 23 maja 2009, 20:50

win xp

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Re: EZ Drummer

Post autor: WilK » 24 maja 2009, 18:19

bulaG400 pisze:Odnośnie DFH to już sobie poradziłem :D
No właśnie miałem pisać... ;)
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Awatar użytkownika
NiecnyKsiaze
Posty: 8462
Rejestracja: 13 gru 2006, 12:49

Re: EZ Drummer

Post autor: NiecnyKsiaze » 25 maja 2009, 6:57

To może napisz, ale w przyklejonym dziale o nagrywaniu perkusji (także cyfrowej) który jest wyżej. A tutaj linka do nowego posta. Na tym miałaby polegać rola tego Forum, jak mnie się wydaje.
[size=85]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_grom_molowo.mp3]Piosenka o adminach[/url]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_wojny_gwiezdne.mp3]Piosenka o forach[/url]
Antek[/size]

Awatar użytkownika
mewash
Doradca
Doradca
Posty: 986
Rejestracja: 04 lis 2008, 20:08
Lokalizacja: deszczowa małopolska

Re: EZ Drummer

Post autor: mewash » 31 lip 2009, 15:09

Odświeżę nieco temat:

Czy do odpalenia rozszerzeń Ezdrummera (np. DFH) potrzebna jest wersja podstawowa, czy to są dwa samodzielne programy? Wie ktoś?
Fender Mark Hoppus Jazz Bass => Korg Pitchblack => Tech 21 VT Bass => BBE Sonic Stomp => Peavey Tour 450 + Ashdown Mag 410T

Fender Modern Player Jaguar => Laney Cub 12

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: EZ Drummer

Post autor: Rlyeh » 31 lip 2009, 15:27

SYSTEM REQUIREMENTS
Windows XP, PIII/Athlon 1,8GHz with 512 Mb of RAM
Mac OS X 10.4, G4 1GHz with 512 Mb of RAM
1 Gb free hard disc space, DVD drive, A working EZdrummer® or Superior Drummer® 2.0 installation
http://www.toontrack.com/products.asp?item=11

Awatar użytkownika
mewash
Doradca
Doradca
Posty: 986
Rejestracja: 04 lis 2008, 20:08
Lokalizacja: deszczowa małopolska

Re: EZ Drummer

Post autor: mewash » 31 lip 2009, 15:59

Dzięki za pomoc. Szukałem po necie, ale jakoś nie wpadło mi do głowy, by wejść na stronę Toontracka. Oj głupi człowiek jest, głupi :roll:
Fender Mark Hoppus Jazz Bass => Korg Pitchblack => Tech 21 VT Bass => BBE Sonic Stomp => Peavey Tour 450 + Ashdown Mag 410T

Fender Modern Player Jaguar => Laney Cub 12

xraykd
Posty: 2
Rejestracja: 08 paź 2009, 21:12

Ez drummer ciężkie początki...

Post autor: xraykd » 08 paź 2009, 21:23

Witam!!! Gram na gitarze od paru lat i zainteresowało mnie samodzielne komponowanie perkusji na komputerze... Mam program Ez drummer który odpalam za pomocą Fruity Loops tylko niestety nie do końca bo nie mam pojęcia co zrobić żeby pojawiły się graficzne bębny...Po wyborze pluginu wyskakuje okienko w którym trzeba przypisać dzwięki do poszczególnych części perkusji i tu zaczyna sie problem ponieważ obojetnie jaką konfiguracje wybieram wtyczka nie importuje żadnych dzwięków i w ogóle nic nie słychać.Mam na dysku kilka folderów w których znajduje sie kilka tysiecy dzwięków które były razem z programem. Może plik .dll za pomoca którego odpalam plugin musi być w jakimś określonym miejscu? jeśli ktoś zna jakieś ciekawe linki albo jest w stanie mi to wytłumaczyc na chłopski rozum to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Re: EZ Drummer

Post autor: WilK » 09 paź 2009, 6:08

EZD instaluje się w określonym katalogu. Program Files\Toontrack... A wtyczkę trzeba wskazać Fruity Loops, tylko że jeśli się uruchamia, to wtyczka raczej widoczna jest, chyba że nie zrozumiałem. Może jakieś zrzuty ekranu?
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

xraykd
Posty: 2
Rejestracja: 08 paź 2009, 21:12

Re: EZ Drummer

Post autor: xraykd » 09 paź 2009, 10:09

Na początku powiem tylko ze absolutnie nie znam sie na tego typu sprawach wiec jeśli popełniam jakiś dziecinny błąd to sory:)
Zawartość płyty wygląda tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e4 ... d596b.html
Wybieram Pluginy Pc i instaluje wtyczke drummer
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/600 ... 9fd89.html
po instalacji uruchamiam wtyczke frutem i wyskakuje okienko
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/317 ... 8905a.html
nastepnie wybor dzwiekow
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6a ... bd6a7.html
obojetnie jaki preset wgram i tak pokazuje ze wgral 0.00 MB
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/950 ... 716a9.html
I efekt koncowy jest taki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48d ... f7ff8.html
Żadnych dźwięków kompletna cisza...
Program mam od kumpla gwarantował że działa...
Proszę o pomoc:)

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Re: EZ Drummer

Post autor: WilK » 09 paź 2009, 12:20

Tzn. kupiłeś program od kumpla z licencją?

I znów się zagalopowałem...

1. To jest DFH Superior 1, a nie EZ Drummer i ta wersja NIE MA interfejsu graficznego.
2. Po prawej są przyciski on/off...
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Awatar użytkownika
George Hamillton
Posty: 619
Rejestracja: 28 paź 2008, 20:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: EZ Drummer

Post autor: George Hamillton » 27 gru 2009, 13:44

na starcie trzeba powiedziec iż jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o programy dźwiekowe na PC (no może poza audacity :mrgreen: )
Mam tego EzDrummera mam Fl studio 9. Zainstalowałem EzDrummera oraz Ezx Coctail.
I na tym etapie nie wiem co robic. Z tego co wyczytałem EzDrummer działa jako wtyczka Vst ,i trza podłaczyc go pod jakiś program w moim wypadku pod Fl studio. Próbowałem załadowac wtyczkę ale coś nie wychodzi. W reaperze dałem wyszukiwanie wtyczek Vst i też nic nie znalazło. Rozumiem ze bez tych programów Drummer nie odpali. W takim razie jak się do tego zabrac?
http://pl.myspace.com/georgehamillton

Awatar użytkownika
NiecnyKsiaze
Posty: 8462
Rejestracja: 13 gru 2006, 12:49

Re: EZ Drummer

Post autor: NiecnyKsiaze » 27 gru 2009, 14:11

Może nie zainstalowałeś głównego programu, a jedynie dodatek z samplami? W folderze \Program Files\VSTPlugins powinien być plik ezdrummer.dll
Jak szukasz wtyczki na liście VST, szukaj słowa "toon".
[size=85]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_grom_molowo.mp3]Piosenka o adminach[/url]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_wojny_gwiezdne.mp3]Piosenka o forach[/url]
Antek[/size]

Awatar użytkownika
George Hamillton
Posty: 619
Rejestracja: 28 paź 2008, 20:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: EZ Drummer

Post autor: George Hamillton » 27 gru 2009, 14:55

mam ten plik ale spakowany do rar'a razem z instalka Drummera.
Ma cos koło 3mb.
hmm w P.Files nie ma folderu VSTPlugins : l
http://pl.myspace.com/georgehamillton

Awatar użytkownika
NiecnyKsiaze
Posty: 8462
Rejestracja: 13 gru 2006, 12:49

Re: EZ Drummer

Post autor: NiecnyKsiaze » 27 gru 2009, 15:09

Dziwne.
Przeszukaj dysk w poszukiwaniu pliku ezdrummer.dll
Mnie się wydaje, że tylko wypakowałeś pliki, ale instalki to nie robiłeś.
[size=85]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_grom_molowo.mp3]Piosenka o adminach[/url]
[url=http://nk.art.pl/mp3/nk_wojny_gwiezdne.mp3]Piosenka o forach[/url]
Antek[/size]

Awatar użytkownika
George Hamillton
Posty: 619
Rejestracja: 28 paź 2008, 20:30
Lokalizacja: Wrocław

Re: EZ Drummer

Post autor: George Hamillton » 27 gru 2009, 16:32

no dobra mam go.Jak go teraz wrzucic do Fl studio jako plugin?
http://pl.myspace.com/georgehamillton

ODPOWIEDZ