EZ Drummer

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
Fenris_Yeager
Zasłużony
Posty: 1038
Rejestracja: 09 mar 2006, 14:36
Lokalizacja: Warszawa - From Out Of Nowhere

Post autor: Fenris_Yeager » 20 sie 2008, 3:27

Cieszę się :D Owocnego komponowania :wink:

Awatar użytkownika
Defibrylator
Posty: 210
Rejestracja: 29 sie 2006, 11:08
Kontakt:

Post autor: Defibrylator » 28 sie 2008, 20:02

Widok perkusisty bawiącego się ezdrummerem - bezcenne! ;D
Epiphone Les Paul Zakk Wylde -> Boss NS-2 -> Dunlop DB-01 Crybaby From Hell -> MXR ZW-44 Wylde -> Randall RG 50 TC

Awatar użytkownika
mroku
Posty: 943
Rejestracja: 16 lut 2008, 20:06

Post autor: mroku » 29 sie 2008, 17:51

A wlasnie odnosnie FL, ktos zna jakis tutorial do tego? Bo probuje cos wykombinowac ale nie idzie mi nawet ulozenie najprostszej sciezki...
Ostatnio zmieniony 30 sie 2008, 11:07 przez mroku, łącznie zmieniany 1 raz.
If it doesn't rock - it sucks.
[img]http://www.newvisionrecordings.co.uk/images/biography/pic_v_for_vendetta.jpg[/img]

Awatar użytkownika
WilK
Zasłużony
Posty: 8856
Rejestracja: 30 cze 2007, 18:21
Lokalizacja: WRC/Kraftborn

Post autor: WilK » 30 sie 2008, 0:19

mroku pisze:A wlasnie odnosnie FL, ktos zna jakis tutorial do tego? Bo probuje cos wykombinowac ale nie idzie mi nawet ulozenie najprostrzej sciezki...
A nie lepiej ściągnąć sobie Reapera?
[color=#273886]Nie mogę Ci pomóc. Jestem nieobecny.
[/color]

Awatar użytkownika
Mamba
Posty: 153
Rejestracja: 27 mar 2007, 22:28

Post autor: Mamba » 26 paź 2008, 13:09

Mam pewien drobny, ale uniemożliwiający dalszą prace problem z ezdrummerem we FL :( Chodzi o to ze jak chcę wstawić dany takt perkusji z ezdrummera przesuwając ikonkę z jego nazwą do piano roll (tak jak to jest pokazane tez w instrukcji) to wstawia się tylko maksymalnie jeden takt i nic więcej nie mogę zrobić- ani powielić, ani wstawić innych taktów.

Awatar użytkownika
Pacior
Posty: 1940
Rejestracja: 23 mar 2006, 17:02
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Pacior » 26 paź 2008, 13:25

Wszystko prawidłowo - jeden pattern z EZ zapisal Ci sie do jednego patternu z FL. Jezeli przestawisz sobie na następny pattern (numer patternu masz obok tempa pod licznikiem), to mozesz wstawic nastepny bit z ezdrummera.
Kolejnosc odtwarzania patternów ustawiasz w playliscie (bardzo intuicyjne to jest, nie ma sensu tlumaczyc jak dziala)- jezeli chcesz, zeby fl odtwarzal dany pattern, to obok play musi byc zaznaczona opcja "pat", a jezeli chcesz, zeby odtwarzal to, co zapisales w playliscie, to musisz zaznaczyc "song". I wsio ;)
Oczywiscie jest opcja taka, zeby miec wszystko zapisane w jednym patternie - w takim wypadku musisz otworzyc piano roll i skopiowac wszystkie "dzwieki" z niego i wkleic je w nastepnym takcie - ale to duzo mniej wygodnie rozwiazanie imho.
[img]http://img695.imageshack.us/img695/5792/muzr09.png[/img]
[img]http://img691.imageshack.us/img691/5450/nur09.png[/img]
[color=purple]http://www.myspace.com/brokenbettyband[/color]

Cerber
Posty: 1
Rejestracja: 24 sty 2009, 18:22

Fruity Loops 10 + EZDrummer

Post autor: Cerber » 24 sty 2009, 18:26

Pytanie: Jak otworzyć EZDrummera w FL 8?

parę faktów, które mogłyby wskazać mi mój błąd:
-fruity loops zainstalowany na innej partycji niż ez drummer
-trzy pliki (ezdrummer.dll, FL Studio VSTi.dll i FL Studio VSTi (Multi).dll) w folderze VSTplugins
-fruity loops nie odczytuje nic mimo dobrych ustawień

czy EZ10 i FL8 są kompatybilne? jeśli tak, to jak krok po kroku zmusić ich do współpracy?

o odpowiedź prosiłbym na gg.

gieras
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2009, 14:17

Post autor: gieras » 07 lut 2009, 14:27

Witam wszystkich tworzących ;]
Mam mały (duży) problem.
Oczywiście chodzi o EzDrummera ;]
Podczas instalacji (pod koniec) pojawia się Internal Error 2908 (po zamknięciu tego okna lub tez po użyciu przycisku OK ;] pojawia się kolejny, tak sukcesywnie instalacja postępuje do przodu wygląda tak jakby się "ręcznie" instalowało. Ale w gruncie rzeczy nie da rady w żaden sposób uruchomić programu, nie ma nawet żadnego pliku .exe oprócz EZD_QuickTour.exe (flash)

Jeśli ma to z tym związek mam Net Framework 3.5 i Service Packa 3.
Windows XP Professional

Proszę o odpowiedzi (sugestie, porady, podpowiedzi) ;]
Pozdrawiam!

kisielek666718
Posty: 1372
Rejestracja: 12 paź 2007, 12:51

Post autor: kisielek666718 » 07 lut 2009, 14:36

Jak się ściąga pirackie wersje ze stron z gołymi babami to tak jest.
http://www.myspace.com/contortedhazel - w budowie :)
DigiWatch, bojówka 2203

Awatar użytkownika
Defibrylator
Posty: 210
Rejestracja: 29 sie 2006, 11:08
Kontakt:

Post autor: Defibrylator » 08 lut 2009, 16:02

kisielek666718 pisze:Jak się ściąga pirackie wersje ze stron z gołymi babami to tak jest.
Na tych z gołymi facetami nie było :lol:
Epiphone Les Paul Zakk Wylde -> Boss NS-2 -> Dunlop DB-01 Crybaby From Hell -> MXR ZW-44 Wylde -> Randall RG 50 TC

bulaG400

Re: EZ Drummer

Post autor: bulaG400 » 23 maja 2009, 12:07

Witam :D
Mam pytanie odnośnie DFH :D Wcześniej ktos pisał że można korygowac brzmienie każdej części zestawu, tj. odzielnie stopy, werbla, etc. Zatem może ktos mi powie jak to sie robi :D ?
Pozdrawiam i z gry dzięki ;]

evangelion69
Posty: 40
Rejestracja: 31 mar 2008, 4:07

Re: EZ Drummer

Post autor: evangelion69 » 23 maja 2009, 15:02

Czy ktoś miał problem baaardzo długiego ładowania się ez drumera w reaperze? Na moim poprzednim kompie (wolniejszym) ładował się w około minuty, (na nowszym i lepszym) teraz trwa to około 10! To nie wina pamięci itp... Do toontrack solo tez ładuje się błyskawicznie a w reaperze ślimaczy.

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: EZ Drummer

Post autor: Rlyeh » 23 maja 2009, 15:43

A jaką masz częstotliwość próbkowania w projekcie ustawioną? (tak trochę na oślep pytam, z Reapera nie korzystam, ale w Cubase to by było to).

evangelion69
Posty: 40
Rejestracja: 31 mar 2008, 4:07

Re: EZ Drummer

Post autor: evangelion69 » 23 maja 2009, 15:59

Zmiana tego parametru nic nie zmienia. Sprawdziłem przed chwilą i w Cubase ładuje się błyskawicznie!

bulaG400

Re: EZ Drummer

Post autor: bulaG400 » 23 maja 2009, 20:10

Odnośnie DFH to już sobie poradziłem :D

evangelion jaki masz System Operacyjny ?

ODPOWIEDZ