Strona 5 z 8

Re: Znowu Guitar Pro

: 22 maja 2010, 19:21
autor: shaman
Hey,

Zamontowałem sobie Guitar Pro 6 i mam pewien problem. Kłopot polega na tym ,że nie mogę wrzucić tabów z dysku do programu ( występuje Error) ,a jak z Ultimate guitar dam 'otwórz' to wszystko działa...

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 0:03
autor: Rlyeh
Występuje error... Nieśmiało zapytam, jaki. To naprawdę będzie pomocne.

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 11:30
autor: shaman
Error loading ścieżka pliku ( G;/bla/bla.gp5)

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 13:54
autor: Rlyeh
Ściągnąłem wersję demo, nie otwiera tabulatur. Czyli masz wersję pełną - udaj się do pomocy technicznej programu.

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 14:37
autor: shaman
Zamontowałem, a nie kupiłem... :roll:



E: ściągnąłem z U-G tab i zapisałem go na twardzielu i wszystko chodzi...Chyba będę musiał wszystko ściągać od nowa... :|

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 15:12
autor: Rlyeh
Przyznam że nie bardzo rozumiem co chcesz jeszcze raz ściągać, co zamontowałeś... i co ma z tym wspólnego kieś U-G. Piszesz nieprecyzyjnie, albo ja dzisiaj ogarniam 45% rzeczywistości (a istnieje taka opcja ;p).

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 15:28
autor: shaman
Dobra napisze wszystko normalnie:

Nie działają mi taby stare ( odpalane przez guitar Pro 5 ), ale działają mi nowe czyli te ściągnięte z ultimate-guitar (po zainstalowaniu Guitar Pro 6)

Re: Znowu Guitar Pro

: 23 maja 2010, 15:37
autor: Rlyeh
Jakie rozszerzenia mają pliki z którymi nie ma problemu, a jakie te drugie?

Re: Znowu Guitar Pro

: 24 maja 2010, 15:07
autor: shaman
Najlepsze jest to że te pliki ściągnięte (świeże, niedawno pobrane) chodzą ,a stare NIE.
Myślę, że jest to problem dotyczący guitar pro 5, który coś zrobił z tymi starymi plikami (nie wiem co) i nie da się tego otworzyć w guitar pro 6. Dzieje się tak bez względu na rozszerzenie (gp5, gp4 itd)

E: Tuż przed instalacją GP6 ściągnąłem sobie pewnego taba i nie działa. Widocznie coś jest zakodowane w tym programie żeby nie otwierał plików z przed instalacji...

Re: Znowu Guitar Pro

: 24 maja 2010, 16:55
autor: Rlyeh
Możliwe że Windows w wyniku instalacji nowszej wersji bez deinstalacji poprzedniej nie ogarnia, czym mają być otwierane konkretne pliki. Możliwe że któraś wersja korzysta z wpisów w rejestrze, których nie interpretuje poprawnie. Możliwe że masz wirusa, w co wątpię. Możliwe też, że próbujesz otworzyć pliki modyfikowane lub utworzone przez GtP6 w 5, co jest skazane na porażkę, jeśli zmieniła się definicja taba.
Wnioskuję że masz oryginalny program, pytaj pomoc techniczną - kupiłeś sobie ich obowiązek rozwikłania tej zagadki.

Re: Znowu Guitar Pro

: 24 maja 2010, 17:32
autor: shaman
Myślę, że jak przeinstaluję ten cały bajzel to coś może z tego wyniknie...

BTW. Dzięki Rlyeh za odpowiadanie na moje posty ;d

Re: Znowu Guitar Pro

: 24 maja 2010, 17:55
autor: Rlyeh
Wywal obie wersje, wywal pozostałości z rejestru i ewentualne resztki folderów i zainstaluj tylko jedną, najstarszy trick świata i zazwyczaj pomaga.

Re: Znowu Guitar Pro

: 25 maja 2010, 16:58
autor: shaman
Postanowiłem pozostać przy Guitar pro 5, bo na szóstkę nie ma jeszcze robionych plików i trzeba wszystkie utwory osobno konfigurować (głośność i brzmienie).

Re: Znowu Guitar Pro

: 06 cze 2010, 18:35
autor: El_Diablo
Witam,

zauwazyłem, że GP nie odczytuje mi wszystkich nut basu. W wielu miejscach zamiast nich są widoczne kropki.

Obrazek

Podczas słuchania midów w dowolnym playerze linia basowa jest odtwarzana w całości. Czy jest jakaś możliwość odczytania tych "niewidocznych" nut w GP ?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Re: Znowu Guitar Pro

: 07 cze 2010, 0:15
autor: Rlyeh
Zainstaluj GuitarPro, albo wrzuć do /%windir%/fonts tę czcionkę.