Problemy z Guitar Pro

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 22 maja 2010, 19:21

Hey,

Zamontowałem sobie Guitar Pro 6 i mam pewien problem. Kłopot polega na tym ,że nie mogę wrzucić tabów z dysku do programu ( występuje Error) ,a jak z Ultimate guitar dam 'otwórz' to wszystko działa...

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 23 maja 2010, 0:03

Występuje error... Nieśmiało zapytam, jaki. To naprawdę będzie pomocne.

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 23 maja 2010, 11:30

Error loading ścieżka pliku ( G;/bla/bla.gp5)

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 23 maja 2010, 13:54

Ściągnąłem wersję demo, nie otwiera tabulatur. Czyli masz wersję pełną - udaj się do pomocy technicznej programu.

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 23 maja 2010, 14:37

Zamontowałem, a nie kupiłem... :roll:



E: ściągnąłem z U-G tab i zapisałem go na twardzielu i wszystko chodzi...Chyba będę musiał wszystko ściągać od nowa... :|

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 23 maja 2010, 15:12

Przyznam że nie bardzo rozumiem co chcesz jeszcze raz ściągać, co zamontowałeś... i co ma z tym wspólnego kieś U-G. Piszesz nieprecyzyjnie, albo ja dzisiaj ogarniam 45% rzeczywistości (a istnieje taka opcja ;p).

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 23 maja 2010, 15:28

Dobra napisze wszystko normalnie:

Nie działają mi taby stare ( odpalane przez guitar Pro 5 ), ale działają mi nowe czyli te ściągnięte z ultimate-guitar (po zainstalowaniu Guitar Pro 6)

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 23 maja 2010, 15:37

Jakie rozszerzenia mają pliki z którymi nie ma problemu, a jakie te drugie?

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 24 maja 2010, 15:07

Najlepsze jest to że te pliki ściągnięte (świeże, niedawno pobrane) chodzą ,a stare NIE.
Myślę, że jest to problem dotyczący guitar pro 5, który coś zrobił z tymi starymi plikami (nie wiem co) i nie da się tego otworzyć w guitar pro 6. Dzieje się tak bez względu na rozszerzenie (gp5, gp4 itd)

E: Tuż przed instalacją GP6 ściągnąłem sobie pewnego taba i nie działa. Widocznie coś jest zakodowane w tym programie żeby nie otwierał plików z przed instalacji...

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 24 maja 2010, 16:55

Możliwe że Windows w wyniku instalacji nowszej wersji bez deinstalacji poprzedniej nie ogarnia, czym mają być otwierane konkretne pliki. Możliwe że któraś wersja korzysta z wpisów w rejestrze, których nie interpretuje poprawnie. Możliwe że masz wirusa, w co wątpię. Możliwe też, że próbujesz otworzyć pliki modyfikowane lub utworzone przez GtP6 w 5, co jest skazane na porażkę, jeśli zmieniła się definicja taba.
Wnioskuję że masz oryginalny program, pytaj pomoc techniczną - kupiłeś sobie ich obowiązek rozwikłania tej zagadki.

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 24 maja 2010, 17:32

Myślę, że jak przeinstaluję ten cały bajzel to coś może z tego wyniknie...

BTW. Dzięki Rlyeh za odpowiadanie na moje posty ;d

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 24 maja 2010, 17:55

Wywal obie wersje, wywal pozostałości z rejestru i ewentualne resztki folderów i zainstaluj tylko jedną, najstarszy trick świata i zazwyczaj pomaga.

Awatar użytkownika
shaman
Posty: 344
Rejestracja: 20 lis 2008, 21:26
Lokalizacja: Rooda Śl

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: shaman » 25 maja 2010, 16:58

Postanowiłem pozostać przy Guitar pro 5, bo na szóstkę nie ma jeszcze robionych plików i trzeba wszystkie utwory osobno konfigurować (głośność i brzmienie).

El_Diablo
Posty: 2
Rejestracja: 06 cze 2010, 18:26

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: El_Diablo » 06 cze 2010, 18:35

Witam,

zauwazyłem, że GP nie odczytuje mi wszystkich nut basu. W wielu miejscach zamiast nich są widoczne kropki.

Obrazek

Podczas słuchania midów w dowolnym playerze linia basowa jest odtwarzana w całości. Czy jest jakaś możliwość odczytania tych "niewidocznych" nut w GP ?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 07 cze 2010, 0:15

Zainstaluj GuitarPro, albo wrzuć do /%windir%/fonts tę czcionkę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ