Problemy z Guitar Pro

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
leskiw77
Posty: 48
Rejestracja: 16 mar 2009, 18:20

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: leskiw77 » 10 lis 2009, 16:56

Witam
Co oznacz A.H w Guitar pro 5 nad nutą. W programie pisze że to jest "flażolet wymuszony". Ale co to jest? Jakiś efekt?
Schecter Demon
Line 6 Flextone III

Awatar użytkownika
HARDROCK
Posty: 103
Rejestracja: 02 sie 2009, 18:45

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: HARDROCK » 10 lis 2009, 17:08

Po pierwsze, czy chodzi Ci o to:
ah.JPG
A po drugie, to co oznacza dokładnie Twoje pytanie. Chcesz się dowiedzieć, co to jest flażolet wymuszony, czy jaką funkcję spełnia on w tym programie :-O (chociaż chyba i tak na to samo wyjdzie...)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

leskiw77
Posty: 48
Rejestracja: 16 mar 2009, 18:20

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: leskiw77 » 10 lis 2009, 17:24

sorry, tak o to

chciałbym się dowiedzieć jak zagrać i co to jest flażolet wymuszony
Schecter Demon
Line 6 Flextone III

Awatar użytkownika
raidmaster
Posty: 25
Rejestracja: 08 sie 2008, 22:45

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: raidmaster » 10 lis 2009, 18:46

Wszędzie znajdziesz informacje na ten temat. Google itd.
http://www.youtube.com/watch?v=e5HHl-SQRIo
[img]http://www.smiadp.pl/schecter_waffen3.jpeg[/img]

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 10 lis 2009, 20:14

A nawet tu: klik.

Mefffyu
Posty: 55
Rejestracja: 08 sie 2009, 19:58
Kontakt:

Problem z Guitar Pro 5.2

Post autor: Mefffyu » 20 sty 2010, 19:58

Witam,
NIe wiem czy temat był,lecz nie doszukałem się.
Jakiś czas temu zaktalizowałem wersję powyżeszo programu z 5.0 na 5.2.I ostatnio pojawił się problem.Mianowiecie program nie odtwarza mi tabulatur(w sensie,że leci sobie tabulatora a z głośników nie płynie dzwięk)dodam tylko,że problem nie dotyczy wszytkich tabów,lecz niestety większość z nich :? ...nie wiem jak się za to zabrać,czego tu wina?może sterowniki?zła wersja programu?,bowiem komp tutaj raczej nie wini...
Kolega korzysta z tej samej wersji programu i jak twioerdzi wszystko działa bez zarzutu.Nie wiem co mam teraz zrobić,bo problem jest dla mnie niemały,a drażni mnie to od dłuższego czasu.W opcjach programu próbowałem różnych ustawień etc.włączyłem,wyłączyłem RSR,lecz nic to nie daje.LIczę na waszą pomoc
pozdr

Awatar użytkownika
Warwick
Posty: 321
Rejestracja: 04 sty 2009, 12:41
Lokalizacja: ASASJD

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Warwick » 23 sty 2010, 14:49

Mam taki problem, że chciałem odtworzyć MIDI, a teraz nic nie chce się odtwarzać. Jest ta muzyczka kiedy się program włącza, ale problem leży tu:
Obrazek
Nie można wyłączyć tego w czerwonym kółku.

Błagam pomocy!
[img]http://img.userbars.pl/147/29383.jpg[/img]
[img]http://www.userbars.com/i/302216.png[/img]
[img]http://img.userbars.pl/37/7321.png[/img]
[img]http://img.userbars.pl/41/8137.gif[/img]
[img]http://img718.imageshack.us/img718/2711/skuter.jpg[/img]

diablo
Posty: 626
Rejestracja: 02 gru 2007, 19:47
Lokalizacja: Wrocław

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: diablo » 23 sty 2010, 21:26

Moze masz wersje bez rse. Spróbuj poszukać własciwej -

Daruj sobie takie rady.
- R.
Szukam dźwięków które połączą ludzi a nie będą ich dzielić :)

Awatar użytkownika
Warwick
Posty: 321
Rejestracja: 04 sty 2009, 12:41
Lokalizacja: ASASJD

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Warwick » 24 sty 2010, 10:06

Wcześniej grało cacy :(
[img]http://img.userbars.pl/147/29383.jpg[/img]
[img]http://www.userbars.com/i/302216.png[/img]
[img]http://img.userbars.pl/37/7321.png[/img]
[img]http://img.userbars.pl/41/8137.gif[/img]
[img]http://img718.imageshack.us/img718/2711/skuter.jpg[/img]

diablo
Posty: 626
Rejestracja: 02 gru 2007, 19:47
Lokalizacja: Wrocław

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: diablo » 24 sty 2010, 11:41

diablo pisze:Moze masz wersje bez rse. Spróbuj poszukać własciwej -

Daruj sobie takie rady.
- R.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

mi cos takiego pomogło....

a i jaka ty masz wersje tego G5 bo u mnie nie ma czegos takiego jak 3 pasmowy EQ wogóle okno mam inne niz ty.

http://img41.imageshack.us/img41/6356/beztytuuazm.jpg
Szukam dźwięków które połączą ludzi a nie będą ich dzielić :)

Awatar użytkownika
Warwick
Posty: 321
Rejestracja: 04 sty 2009, 12:41
Lokalizacja: ASASJD

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Warwick » 24 sty 2010, 16:56

http://img641.imageshack.us/img641/6996/assss.png

A tu całość.
Błagam, pomocy!

EDIT: Wersja 5.2
[img]http://img.userbars.pl/147/29383.jpg[/img]
[img]http://www.userbars.com/i/302216.png[/img]
[img]http://img.userbars.pl/37/7321.png[/img]
[img]http://img.userbars.pl/41/8137.gif[/img]
[img]http://img718.imageshack.us/img718/2711/skuter.jpg[/img]

Gliszka
Posty: 4
Rejestracja: 27 sty 2010, 23:51

Pytanie dla obeznanych z Guitar Pro

Post autor: Gliszka » 09 lut 2010, 2:19

cześć :) mam niespodziewany problem z GP wiec pomyślałem ze zajrze i zapytam o rozwiązanie tutaj

rozpisałem utwór na kilka instrumentów w intencji wydrukowania później jednego, ogólnego (wielościeżkowego) zapisu nutowego (wyłączyłem widok tabulatur, ustawiłem obraz na całe okno i, najważniejsze, ustawiłem widok wielościeżkowy). Wszystko poszło ładnie, mam gotową rozpiskę, chcę już drukować, wybieram exportuj :arrow: PDF i... zapisuje mi zapis jednej ścieżki, ignoruje wszystkie ustawienia i pliku PDF wraca do domyślnych, z wyjątkiem redukcji zapisu do nut, bez tabów.

Bardzo ważne żebym miał ten wydruk na dzisiejsze popołudnie, inaczej mnóstwo czasu okaże się zmarnowane :cry:

jest jakiś sposób aby wydrukować to według tych wszystkich ustawień?

Przeniosłem do właściwego tematu
P.

Awatar użytkownika
Paweł
Zasłużony
Posty: 1805
Rejestracja: 08 cze 2006, 15:36
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Paweł » 09 lut 2010, 9:35

Dziwne, u mnie taki problem nie występuje. Ustawiam widok wielościeżkowy i eksportuje mi do PDF-a widok wielościeżkowy. Spróbuj przeinstalować GPro ?
Richard Wright 1943-2008
[i]Nobody knows where you are
How near or how far...[/i]

[url]http://www.facebook.com/MojoDrive[/url]

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 09 lut 2010, 12:16

Podeślij mi tego taba.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 13:03 przez Rlyeh, łącznie zmieniany 1 raz.

Gliszka
Posty: 4
Rejestracja: 27 sty 2010, 23:51

Re: Znowu Guitar Pro

Post autor: Gliszka » 11 lut 2010, 21:50

Co prawda poniewczasie ale reinstalacja rozwiązała problem :) dzięki

ODPOWIEDZ