Strona 100 z 102

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 07 maja 2014, 12:44
autor: robert_rk1
Aha czyli to nie od tego bo jak mówiłeś kiedyś się tak nie działo.

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 16 maja 2014, 11:49
autor: s0lven
Witam , zakupiłem ostatnio poda Line 6 pod gx studio , używanego ( sprawny w 100%) . Problem pojawił się po podłączeniu i zainstalowaniu sterowników. Podczas grania w POD farmie lub Guitar Rigu 5 pojawiają się takie przerwania dzwięku mniej więcej na 3-4 sekundy co mniej więcej minute. Proszę o pomoć , być może ktoś miał ten sam problem , a udało mu się go pozbyć. Pozdrawiam.

Multiefekt pare pytań

: 26 cze 2014, 17:36
autor: DooM
Witam.

Zamierzam kupić sobie niedługo multiefekt i prawdopodobnie będzie to Line 6 400HD. Wcześniej nigdy nie miałem styczności z żadnym multi. Grać będe tylko w domu dla siebie i na słuchawkach. Może ktoś podpowiedzieć czy to dobry wybór? ;]

Chciałbym też wiedzieć czy podpinając tego multi do kompa będzie on wstanie działać jako karta dźwiękowa? tzn żebym mogł sobie puszczać na kompie backing tracki i do tego grać przez multi itd.?
Mam też pare ulubionych presetów w Guitar rigu i pod farmie, czy będe mogł z nich korzystać grając na multi? albo w jakiś sposob przenieść?

Re: Multiefekt pare pytań

: 26 cze 2014, 18:31
autor: szpenio11
Odpowiadając kolejno na pytania :
Tak
Tak
Możesz puścić brzmienie przez multi a potem przez riga czy farma ale po co ? To nie da dobrego efektu, chyba że czyste brzmienie przez multi aby mieć lepszą jakość niż przez wejście mikrofonowe.
Chyba nie

Zgoogluj sobie, na pewno znajdziesz odpowiedź czy z pod farma da się przenieść ale wydaje mi się, że nie.

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 07 lip 2014, 22:56
autor: luq1792
Mam mały problem z Podem GX. Chodzi mianowicie o irytujący dźwięk w tle w czasie pracy Pod Farma, co raczej uniemożliwia znośne nagrywanie.

próbka - http://www.filedropper.com/noise

Dźwięk jest tam cały czas ( nie przy wyłączonym podfarmie ), a na presetach metalowych to w ogóle masakra. Myślałem, że to po prostu jakaś boska wskazówka, żeby przerzucić się na bluesa, ale jednak czasami chce się solidniej dołożyć.
Ma ktoś jakieś pomysły?

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 09 lip 2014, 14:58
autor: deyan
Orientuje się ktoś, czy kupując teraz POD Farma 1 (wyprzedaż w RnR ;)) można go bezpłatnie zaktualizować do wersji 2.0?

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 17 lip 2014, 10:28
autor: Tryton89
Oczywiście że tak :))

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 26 sie 2014, 13:25
autor: jukeq
Witam, mam problem ze słabym sygnałem wchodzącym z gitary do interfejsu. Niedawno zakupiłem używany interfejs Line6 POD Studio UX1, wszystko jest z nim OK poza tym, że sygnał docierający z gitary do interfejsu sięga co najwyżej -30 db (POD Farm 2.5), co na pewno obija się na jakości dźwięku. Patrzyłem filmiki i zazwyczaj inni mają większy sygnał z gitary. Czy interfejs może być uszkodzony? Dodam, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki Line6 a system to Windows 7 i być może ma to jakieś znaczenie, nie posiadam uziemienia w instalacji elektrycznej.

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 29 sie 2014, 18:19
autor: Adriaks
Witam. Mam Poda XT i coś się w nim zepsuło. Już kiedyś szukałem tu pomocy jednak wiem że sam nic nie zdziałam. Znacie kogoś kto zajmuję się naprawą tych procesorów?

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 03 paź 2014, 4:23
autor: maciejdziq
Witam na forum.
Mam pytanie odnośnie POD HD 500X. czy można jakoś ustawić w/w urządzenie żeby miksowało sygnał z gitary i z cd/mp3 do komputera, np: żebym mógł nagrywać w kompie to co gram i podkład jednocześnie? Jeśli nie to jaka jest najtańsza opcja?

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 03 paź 2014, 9:06
autor: szpenio11
Nie musisz tego miksować od razu. Grasz z podkładem a potem w jakimś programie nakładasz swoją ścieżkę z podkładem. Jest wiele takich programów i nawet są darmowe :).

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 03 paź 2014, 16:30
autor: rusi
1. Zasysasz Reapera (przez 60 dni jest darmowy chyba, potem też działa :wink: ).
2. Ustawiasz Line 6 POD jako Audio Device.
3. Wrzucasz ścieżkę z podkładem (pozostawiasz nieuzbrojoną).
4. Dodajesz pustą ścieżkę, uzbrajasz ją.
5. Ustawiasz sobie komfortowy poziom podkładu, aby słyszeć gitarę i podkład jednocześnie.
6. Klikasz record, i nagrywasz, z jednoczesnym odsłuchem podkładu na bieżąco.

Tyle w skrócie :wink:

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 04 paź 2014, 0:32
autor: maciejdziq
Dziekuje za pomoc. jednak gdybym chciał do tego wszystkiego dorzucić kamerke????

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 04 paź 2014, 0:59
autor: Yuan
Proponuje nagrać kamerką film niezależnie i potem w jakimś programie do edycji wideo połączyć to z dźwiękiem nagranym w powyższy sposób ;).

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

: 12 paź 2014, 22:07
autor: Waldimar71
witam, niedawno kupiłem poda line6 hd500x, niestety bez instrukcji, gdyby ktoś z użytkowników posiadał instrukcje w języku polskim, to bardzo prosze o pomoc. Z góry dziękuje :) :prey: