Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
robert_rk1
Posty: 258
Rejestracja: 12 lip 2012, 14:34

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: robert_rk1 » 07 maja 2014, 12:44

Aha czyli to nie od tego bo jak mówiłeś kiedyś się tak nie działo.
Burny LP Custom
Laney VC 30

s0lven
Posty: 1
Rejestracja: 16 maja 2014, 11:44

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: s0lven » 16 maja 2014, 11:49

Witam , zakupiłem ostatnio poda Line 6 pod gx studio , używanego ( sprawny w 100%) . Problem pojawił się po podłączeniu i zainstalowaniu sterowników. Podczas grania w POD farmie lub Guitar Rigu 5 pojawiają się takie przerwania dzwięku mniej więcej na 3-4 sekundy co mniej więcej minute. Proszę o pomoć , być może ktoś miał ten sam problem , a udało mu się go pozbyć. Pozdrawiam.

DooM
Posty: 2
Rejestracja: 26 cze 2014, 17:13

Multiefekt pare pytań

Post autor: DooM » 26 cze 2014, 17:36

Witam.

Zamierzam kupić sobie niedługo multiefekt i prawdopodobnie będzie to Line 6 400HD. Wcześniej nigdy nie miałem styczności z żadnym multi. Grać będe tylko w domu dla siebie i na słuchawkach. Może ktoś podpowiedzieć czy to dobry wybór? ;]

Chciałbym też wiedzieć czy podpinając tego multi do kompa będzie on wstanie działać jako karta dźwiękowa? tzn żebym mogł sobie puszczać na kompie backing tracki i do tego grać przez multi itd.?
Mam też pare ulubionych presetów w Guitar rigu i pod farmie, czy będe mogł z nich korzystać grając na multi? albo w jakiś sposob przenieść?

szpenio11
Zasłużony
Posty: 2006
Rejestracja: 27 cze 2011, 20:30

Re: Multiefekt pare pytań

Post autor: szpenio11 » 26 cze 2014, 18:31

Odpowiadając kolejno na pytania :
Tak
Tak
Możesz puścić brzmienie przez multi a potem przez riga czy farma ale po co ? To nie da dobrego efektu, chyba że czyste brzmienie przez multi aby mieć lepszą jakość niż przez wejście mikrofonowe.
Chyba nie

Zgoogluj sobie, na pewno znajdziesz odpowiedź czy z pod farma da się przenieść ale wydaje mi się, że nie.
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables

Awatar użytkownika
luq1792
Posty: 82
Rejestracja: 27 mar 2009, 18:32
Lokalizacja: Warszawa

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: luq1792 » 07 lip 2014, 22:56

Mam mały problem z Podem GX. Chodzi mianowicie o irytujący dźwięk w tle w czasie pracy Pod Farma, co raczej uniemożliwia znośne nagrywanie.

próbka - http://www.filedropper.com/noise

Dźwięk jest tam cały czas ( nie przy wyłączonym podfarmie ), a na presetach metalowych to w ogóle masakra. Myślałem, że to po prostu jakaś boska wskazówka, żeby przerzucić się na bluesa, ale jednak czasami chce się solidniej dołożyć.
Ma ktoś jakieś pomysły?

deyan
Posty: 66
Rejestracja: 16 gru 2006, 17:07
Lokalizacja: wawa

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: deyan » 09 lip 2014, 14:58

Orientuje się ktoś, czy kupując teraz POD Farma 1 (wyprzedaż w RnR ;)) można go bezpłatnie zaktualizować do wersji 2.0?

Tryton89
Posty: 4
Rejestracja: 17 lip 2014, 10:21

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Tryton89 » 17 lip 2014, 10:28

Oczywiście że tak :))

jukeq
Posty: 4
Rejestracja: 15 lis 2010, 23:09

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: jukeq » 26 sie 2014, 13:25

Witam, mam problem ze słabym sygnałem wchodzącym z gitary do interfejsu. Niedawno zakupiłem używany interfejs Line6 POD Studio UX1, wszystko jest z nim OK poza tym, że sygnał docierający z gitary do interfejsu sięga co najwyżej -30 db (POD Farm 2.5), co na pewno obija się na jakości dźwięku. Patrzyłem filmiki i zazwyczaj inni mają większy sygnał z gitary. Czy interfejs może być uszkodzony? Dodam, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki Line6 a system to Windows 7 i być może ma to jakieś znaczenie, nie posiadam uziemienia w instalacji elektrycznej.

Adriaks
Posty: 21
Rejestracja: 24 lip 2010, 18:34

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Adriaks » 29 sie 2014, 18:19

Witam. Mam Poda XT i coś się w nim zepsuło. Już kiedyś szukałem tu pomocy jednak wiem że sam nic nie zdziałam. Znacie kogoś kto zajmuję się naprawą tych procesorów?

maciejdziq
Posty: 2
Rejestracja: 03 paź 2014, 4:14

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: maciejdziq » 03 paź 2014, 4:23

Witam na forum.
Mam pytanie odnośnie POD HD 500X. czy można jakoś ustawić w/w urządzenie żeby miksowało sygnał z gitary i z cd/mp3 do komputera, np: żebym mógł nagrywać w kompie to co gram i podkład jednocześnie? Jeśli nie to jaka jest najtańsza opcja?

szpenio11
Zasłużony
Posty: 2006
Rejestracja: 27 cze 2011, 20:30

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: szpenio11 » 03 paź 2014, 9:06

Nie musisz tego miksować od razu. Grasz z podkładem a potem w jakimś programie nakładasz swoją ścieżkę z podkładem. Jest wiele takich programów i nawet są darmowe :).
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables

rusi
Zasłużony
Posty: 2253
Rejestracja: 25 mar 2008, 17:46

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: rusi » 03 paź 2014, 16:30

1. Zasysasz Reapera (przez 60 dni jest darmowy chyba, potem też działa :wink: ).
2. Ustawiasz Line 6 POD jako Audio Device.
3. Wrzucasz ścieżkę z podkładem (pozostawiasz nieuzbrojoną).
4. Dodajesz pustą ścieżkę, uzbrajasz ją.
5. Ustawiasz sobie komfortowy poziom podkładu, aby słyszeć gitarę i podkład jednocześnie.
6. Klikasz record, i nagrywasz, z jednoczesnym odsłuchem podkładu na bieżąco.

Tyle w skrócie :wink:
http://www.facebook.com/Wparkustraszy?fref=ts
http://soundcloud.com/wparkustraszy/

maciejdziq
Posty: 2
Rejestracja: 03 paź 2014, 4:14

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: maciejdziq » 04 paź 2014, 0:32

Dziekuje za pomoc. jednak gdybym chciał do tego wszystkiego dorzucić kamerke????

Yuan
Posty: 819
Rejestracja: 01 lip 2012, 23:21

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Yuan » 04 paź 2014, 0:59

Proponuje nagrać kamerką film niezależnie i potem w jakimś programie do edycji wideo połączyć to z dźwiękiem nagranym w powyższy sposób ;).
http://soundcloud.com/dominik-bia-y - posłuchaj w wolnym czasie :)

Waldimar71
Posty: 1
Rejestracja: 12 paź 2014, 22:02

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Waldimar71 » 12 paź 2014, 22:07

witam, niedawno kupiłem poda line6 hd500x, niestety bez instrukcji, gdyby ktoś z użytkowników posiadał instrukcje w języku polskim, to bardzo prosze o pomoc. Z góry dziękuje :) :prey:

ODPOWIEDZ