Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
Adriaks
Posty: 21
Rejestracja: 24 lip 2010, 18:34

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Adriaks » 06 mar 2014, 1:14

Działało i teraz coś padło. Nagle przestał się włączać. Włącza się podświetlenie ekranu i koniec. Macie jakieś rady?

szpenio11
Zasłużony
Posty: 2006
Rejestracja: 27 cze 2011, 20:30

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: szpenio11 » 06 mar 2014, 8:46

Jeśli znasz się na elektronice to możesz rozkręcić poda i zobaczyć czy wszystko jest przylutowane i na swoim miejscu. Jeśli się nie znasz to czym prędzej znajdź odpowiedniego specjalistę który zajrzy do środka i naprawi.
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables

gor
Posty: 301
Rejestracja: 25 lut 2011, 13:08

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: gor » 06 mar 2014, 11:24

Hmmm, taki sprzęt bardzo trudno naprawiać samodzielnie lutowaniem.
Ja bym zacząć od sprawdzenia na innym zasilaczu, ewentualnie próbie upgrejdu oprogramowania.

Adriaks
Posty: 21
Rejestracja: 24 lip 2010, 18:34

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Adriaks » 06 mar 2014, 11:47

Trochę się na elektronice znam, jednak w środku wszystko wygląda jak powinno. Jak mogę zrobić upgrade jak nie mogę go włączyć?

gor
Posty: 301
Rejestracja: 25 lut 2011, 13:08

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: gor » 06 mar 2014, 12:00

To jednak cyfrowa zabawka, a na kompach się też troszku znam. Ciężko ocenić walniętą pamięć albo bug w sofcie "na wygląd". Śladów trotylu się w środku spodziewasz?

Zacząłbym od zasilacza.

Adriaks
Posty: 21
Rejestracja: 24 lip 2010, 18:34

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Adriaks » 06 mar 2014, 13:22

Znam się na elektronice analogowej więc oceniłem tylko czy nic się nie odlutowało. Niestety nie mam innego zasilacza, muszę od kogoś pożyczyć. Gdybym jednak nic nie wymyślił znacie jakiś serwis który mógłby się tym zająć?

szpenio11
Zasłużony
Posty: 2006
Rejestracja: 27 cze 2011, 20:30

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: szpenio11 » 06 mar 2014, 18:02

U nas na forum ktoś się ogłaszał, zobacz :

http://forum.magazyngitarzysta.pl/viewt ... 47&t=47607
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables

Awatar użytkownika
homa
Posty: 163
Rejestracja: 31 sie 2008, 13:41
Lokalizacja: Ustka

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: homa » 10 mar 2014, 8:35

Witam
Nabyłem ostatnio floor poda bez plusa i mam problem. Podczas ściszania gałką w gitarze słychać trzaski i szumy, wydobywające się ze słuchawek, wzmacniacza. Dodam że bez floor poda nic takiego nie dochodzi i normalnie się ścisza. Gitara to pół roczny squier strat vintage 70`
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g ... 70s-rw-vwt
Samick D1
Hohner HC-06
Alvaro 20
Washburn WE 20

masniaq

Line6 X3 Live - podłączanie przez pętle efektów, Problem

Post autor: masniaq » 19 mar 2014, 12:55

Witam,

Poszukuje informacji od kogoś kto podłączał w ten sposób to urządzenie metodą 4 kabli.
Póki co przyzwoite brzmienie udało mi się uzyskać podłączając X3 tylko jako efekty modulacyjne.

Chciałbym jednak czasem korzystać ze wszystkich możliwości X3 i a jednoczesnie mieć możliwość korzystania z przesteru z pieca (Randall RG50TC) i wykorzystania z X3 tylko efektów modulacyjnych. Podłączyłem zgodnie z instrukcją Line6 natomiast efekt nie jest zadowalający. Jak włączę pętle na X3 clean sie przesterowuje itd. Nie wiem jakie powinny być ustawienią pętli w X3 (LOOP).

Ktoś może pomoże?

Pozdrawiam

Przeniosłem do odpowiedniego tematu, Rusi.

kostek999
Posty: 1
Rejestracja: 27 mar 2014, 18:38

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: kostek999 » 30 mar 2014, 14:29

Mam pytanie co do Pocket Poda: czy potrzeba do niego jakichś słuchawek wysokiej klasy, żeby był sens go kupować? Obecnie posiadam słuchawki Sony MDR-ZX100 i zastanawiam się, czy uzyskałbym na nich zadowalające brzmienie, czy potrzeba jednak czegoś lepszego.

borex9
Posty: 91
Rejestracja: 30 wrz 2012, 13:00

Line 6 Pod Hd 500

Post autor: borex9 » 13 kwie 2014, 22:03

Witam serdecznie forumowiczów :)

Mam do was pytanie, czy symulacje wzmaków da sie w nim wyłączyć. Bo symulacje są tylko przydatne, jak gramy na słuchawkach lub końcówie mocy. Czy to prawda?

Macie jakieś wskazówki dla mnie, na co uważać, czego nie robić, jak z nim postępować? Jest to mój pierwszy multiefekt więc, wybaczcie mi niewiedzę :) .

Dzięki i pozdrawiam :guitar:
Gibson Les Paul Classic 2005 VSB > Monster Rock Cable 21 ft. > Marshall JCM 2000 DSL 401

xto89pl
Posty: 234
Rejestracja: 19 gru 2012, 23:42

Re: Line 6 Pod Hd 500

Post autor: xto89pl » 15 kwie 2014, 12:08

Tak można, chcesz go wpinać w pętle? Cenne rady: metoda 4 kabli :) inaczej nie zabrzmi. Przy spędzeniu odpowiedniej ilości czasu, to dobra rzecz. Ja miałem, ale sprzedałem :)

szpenio11
Zasłużony
Posty: 2006
Rejestracja: 27 cze 2011, 20:30

Re: Line 6 Pod Hd 500

Post autor: szpenio11 » 15 kwie 2014, 13:46

Miałeś, a sprzedałeś mi i teraz ja się nim bawię ;).
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables

xto89pl
Posty: 234
Rejestracja: 19 gru 2012, 23:42

Re: Line 6 Pod Hd 500

Post autor: xto89pl » 15 kwie 2014, 14:15

hahaha świat jest mały :D

borex9
Posty: 91
Rejestracja: 30 wrz 2012, 13:00

Re: Line 6 Pod Hd 500

Post autor: borex9 » 16 kwie 2014, 22:24

Witam. Wie ktoś czy presety z 500 będą działąły na 500X??
Gibson Les Paul Classic 2005 VSB > Monster Rock Cable 21 ft. > Marshall JCM 2000 DSL 401

ODPOWIEDZ