Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
szpenio11
Zasłużony
Posty: 2006
Rejestracja: 27 cze 2011, 20:30

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: szpenio11 » 26 kwie 2015, 22:38

Nie wiem, nie miałem nigdy bossa gt-100. Musiałbyś poczytać na internecie, ale ilu użytkowników tyle opinii. To się tyczy wszystkiego ponieważ każdy wzmacniacz jest inny i takie same ustawienia pod każdym wzmakiem zabrzmią inaczej, raz lepiej raz gorzej.
Gibson Les Paul Standard 1989 Vintage Sunburst
Tanglewood TW45 Sundance
Marshall 8240 Stereochorus
Line 6 Pod HD500
Monster Rock Cables

Kowall
Posty: 7
Rejestracja: 14 gru 2012, 21:29

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Kowall » 26 kwie 2015, 22:48

Czytałem, generalnie panuje powszechna opinia że GT-100 ma słabe high-gainowe symulacje, ale za to lepsze efekty niż POD HD.
Wielkie dzięki za pomoc.

stillG
Posty: 130
Rejestracja: 13 sty 2013, 13:49

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: stillG » 27 kwie 2015, 10:54

Miałem gt-100 a teraz mam hd500x i rzeczywiście high gainy są lepsze w podzie. W podzie łatwiejsza jest też edycja presetów przez pod edit, tone port bossa trochę toporny. W podzie kaczka lepiej brzmi i jest fajnie działające whammy którego w bossie nie ma. Symulacje przestrzenne są dobre w jednym i drugim. Boss ma solidniejsza obudowę i pedał expresji w podzie pedał to plastik fantastik. Generalnie na jednym i drugim da się ustawić praktycznie wszystko jednak różnice są na plus dla poda. Jeśli nie interesują Cię High gainy brałbym bossa bo jest tańszy.
KM-7

Moskwa
Posty: 2
Rejestracja: 04 lut 2016, 13:13

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Moskwa » 19 mar 2016, 14:55

Hejka ziomki, mam klopot, używam TonePort UX2 do nagrywania gitar. Wszystko pięknie działa, natomiast dzisiaj odkurzyłem pojemnika B1, podpinam do Mic1, włączam phantom i chwile było słychać na ustawieniu z gitary ale jak przełączyłem na presety wokalowe to nic nie słychać. Phantom działa bo jak mocniej stukne w majka to wskazówka lekko drgnie, natomiast przy wyłaczonym phantomie nic nie drga nawet. Kabel jak odpinam i podpinam to słychać trzaski więc chyba też działa, poza tym wszystko leżało przez rok i nie było narażone na uszkodzenia. Mam wrażenie że to coś z softem ale nigdzie nie moge znależć jakichś konkretnych ustawień pod mikrofon. Czy mieliście podobna sytuacje, co zalecacie zrobic.

Guitarplayer01
Posty: 2
Rejestracja: 06 mar 2017, 19:56

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: Guitarplayer01 » 11 mar 2017, 0:38

Witam,

Planuję zakup Pod Studio GX. Mam w związku z tym parę pytań:
- czy przez ten interface jak rozumiem można grać z efektami „realtime” jak na piecu i słyszeć wszystko w głośnikach jednocześnie bez nagrywania?
- czy do samego grania (bez nagrywania wokali) model GX działa tak samo jak UX2?
- czy na GX Studio można grać to samo co na UX2 np. czy będę w stanie zrobić to samo: https://www.youtube.com/watch?v=2IPDRDs9FdM

gruby_kazik
Posty: 1
Rejestracja: 18 gru 2018, 15:54

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: gruby_kazik » 24 mar 2019, 11:36

Mam problem z POD HD. Mam go podłączonego przez USB i działa jak zewnętrzna karta muzyczna. Od jakiegoś czasu muzyka puszczana przez youtube samoczynnie zanika (obraz idzie normalnie,ale kręci się kółko, jakby coś chciał dograć). Dźwię zacina się dowolnie, po minucie, albo po godzinie. Co ciekawe muzyka słuchana przez FL Studio cały czas gra normalnie. Raz po takiej akcji zauważyłem, że w Line 6 Monkey nie widział połączenia USB z komputerem. Przeinstalowałem wszystko, widzi już USB, ale dalej gubi dźwięk.

karczak
Posty: 1
Rejestracja: 27 kwie 2019, 19:18

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: karczak » 27 kwie 2019, 19:19

:geek: :geek:

eryksur
Posty: 1
Rejestracja: 06 cze 2019, 11:46

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: eryksur » 06 cze 2019, 11:47

:guitar: :guitar: :guitar:

nemesis69
Posty: 1
Rejestracja: 15 lip 2019, 7:37

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: nemesis69 » 15 lip 2019, 7:47

hellrider666 pisze:
21 cze 2012, 22:22
problem w tym, że pod nie zgłasza się pod żadną postacią!!! jakby nie istniał. Przy włączeniu Line6 Monkey przy Devices jest wykrzyknik !!! Komputer kompletnie go nie wykrywa! Próbowałem instalować na każdym porcie po kolei, ale bez skutku! Nie łączy się w ogóle z kompem :/
Witam , i jak rozwiązałeś kiedyś ten problem z Twoim POD-em??
Panie i Panowie otóż mam POD-a HD 300 i wszystko z nim ok, gra jak "trza". jedyna jego bolączka (ponoć od nowości, nie jestem pierwszym właścicielem) to po podłączeniu do kompa pod USB jest rozpoznawany jako Unknown, próba instalacji sterownika nawet na siłę nic nie daje , tak wygląda jak by komputer nie był wstanie zidentyfikować z chipu POD-a, jakie to urządzenie (takie informacje dla komputera są zapisane w chipie urządzenia). Generalnie nie jest mi to potrzebne ,ale czasem się może się przydać połączenie USB. Może ktoś miał z tym problem i go rozwiązał. :smile: :smile: :smile:

AdjustedUps
Posty: 1
Rejestracja: 28 lip 2019, 21:41

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: AdjustedUps » 28 lip 2019, 21:41

jezus, dzikei wam za info!

aldonaber
Posty: 1
Rejestracja: 23 lis 2019, 12:20

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Line6 POD (wszystkie)

Post autor: aldonaber » 23 lis 2019, 12:21

witam :rotfl:

ODPOWIEDZ