Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
Unguis
Moderator forum
Moderator forum
Posty: 3065
Rejestracja: 15 maja 2009, 11:08
Lokalizacja: Gliwice

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Unguis » 29 maja 2012, 20:04

http://www.xycl.de/en/guitar-effects/bo ... ethod.html - Tu dla Bossa, choć dla wszystkich procesorów metoda jest taka sama.

Johnny
Posty: 51
Rejestracja: 17 wrz 2006, 10:32

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Johnny » 29 maja 2012, 21:09

Ok, tylko znajomy ma Bossa GT-8, wpina go tylko w "return" pętli efektów i śmiga to jak należy. Zresztą na tej stronie jest napisane, ze jesli chcesz uzywac preampu wzmacniacza, to stosuj tą metodę 4 kabli. Ja natomiast chcę wykorzystać tylko końcówkę mocy wzmacniacza. A jak inni użytkownicy wpinali swoje Eleven Racki? Ja dotychczas spotkałem się tylko z poradami typu : używasz tylko efektów - wpinaj w input, używasz całych presetów z symulacjami wzmacniaczy - wpinaj w pętlę.

Unguis
Moderator forum
Moderator forum
Posty: 3065
Rejestracja: 15 maja 2009, 11:08
Lokalizacja: Gliwice

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Unguis » 29 maja 2012, 21:45

Chyba na odwrót. Wpinając się z efektami w input przepuszczasz je przez preamp.

VaMVampirE
Posty: 55
Rejestracja: 17 cze 2011, 22:05

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: VaMVampirE » 30 maja 2012, 0:57

Zalecam raz jeszcze przeczytać mój post, tam wszystko jest opisane.
Ale raz jeszcze i żeby było pod jedną konkretna sytuację (bo wcześniej opisałem kilka).

Wpinasz wiosło w 11R , a któreś z wyjść dla wzmacniaczy łączysz z FX Return wzmacniacza.

VOLUME na 11R nie obsługuje głośności wyjść dedykowanych dla wzmacniaczy, tylko Wyjścia liniowe i słuchawkowe. W sumie wygodne, bo kręcenie tej gały nie rozstraja presetów i chroni przed przesterowaniem wzmacniacza.
Do regulacji głośności na wyjściach gitarowych służy przypisany w do tego potencjometr z tych podświetlanych na dole.
Z ekranu "Output Volume" przełączanego za pomocą "SW 1" możesz sterować głośnością "TO AMP 1" i "TO AMP 2". Także z ekranu "Amp" można sterować głośnością, za pomocą potencjometru przypisanego jako do master "MAST". Więc gał do kręcenia aż za dużo.

Johnny
Posty: 51
Rejestracja: 17 wrz 2006, 10:32

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Johnny » 30 maja 2012, 15:18

Rzeczywiście, skręciłem " TO AMP " i gra to jak należy. Po prostu gdy było rozkręcone i była włączona bramka szumów, grało to tak głośno, że myślałem, że tylko potem w gitarze da się zmusić głośnik do wydawania dźwięków. Dziękuję za pomoc i przepraszam za zamieszanie :-)

VaMVampirE
Posty: 55
Rejestracja: 17 cze 2011, 22:05

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: VaMVampirE » 30 maja 2012, 18:28

Eleven ma naprawdę dużo ciekawych funkcji, tylko trzeba przeczytać instrukcję i pogrzebać trochę w ustawieniach.
Można i bez tego, ale nigdy nie wiadomo co może się przydać.

Gangrena
Posty: 5
Rejestracja: 05 sty 2011, 14:49
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Gangrena » 08 sie 2013, 18:47

Witajcie.
Odświeżę trochę.
Jak połączyć i ustawić w przypadku wykorzystania przesterów z przedwzmacniacza(Engl E530) i przez stereofoniczną pętle efektów w 11R aby w pełni ją wykorzystać.Sygnał po przejściu przez łańcuch efektów w procesorze ma trafić do końcówki mocy stereo.
Pozdr.

Zając
Posty: 1
Rejestracja: 20 lut 2014, 15:04

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Zając » 20 lut 2014, 15:23

Czy teraz w kupowanych Eleven Rackach jest juz wgrany Expansion Pack czy należy go dokupywać? I jak to jest dokładnie z tym ProToolsem? Dostajemy najnowszą wersję czy którąś z poprzednich?

aylapas
Posty: 1
Rejestracja: 12 wrz 2018, 17:54

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: aylapas » 12 wrz 2018, 17:54

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Skerwensen
Posty: 1
Rejestracja: 26 wrz 2018, 19:01

Re: Tu dzielimy się wiedzą o Avid Eleven Rack

Post autor: Skerwensen » 05 lis 2018, 17:54

Witam serdecznie.
Jestem tu nowy i początkujący z 11R. mam pytanie, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Jaki plik wsadzić i gdzie jest jego lokalizacja, w Reapera żeby mi chodził DAW Eleven Rack Editor?
Help !!

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ