Windows w studiu muzycznym

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
drumbART
Posty: 95
Rejestracja: 01 cze 2011, 11:58

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: drumbART » 12 sie 2012, 18:26

Widać od razu, że rodzice płacą rachunki za prąd ;) Życzę miłego grania :D

Wracając do tematu Windowsa w studio... Ma ktoś okazję pracować na Win i Mac obok siebie ? Bo de facto mam wrażenie, że inwestycja zestaw Mac (szczególnie w PL) jest już zbędna.
Gitary, Ampy, Metal :D
www.youtube.com/user/bartoliniification

Awatar użytkownika
Bloodsucker69
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 4411
Rejestracja: 05 paź 2008, 19:48
Lokalizacja: Warszawa

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: Bloodsucker69 » 12 sie 2012, 19:07

drumbART pisze:Widać od razu, że rodzice płacą rachunki za prąd ;) Życzę miłego grania :D
Chyba przesadzasz :roll: Mam w domu 2 komputery i nie zaliczyłem znacznych zwyżek w rachunkach za prąd.

rusi
Zasłużony
Posty: 2253
Rejestracja: 25 mar 2008, 17:46

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: rusi » 12 sie 2012, 19:36

Że tak zaofftopuję - czytałem artykuł jakiejś babki która z dumą pisała, że odłączając ładowarki i wszelkie inne sprzęty zaoszczędziła kilkanaście złotych rocznie... :mrgreen:
http://www.facebook.com/Wparkustraszy?fref=ts
http://soundcloud.com/wparkustraszy/

zwolinux
Posty: 441
Rejestracja: 11 gru 2011, 11:27

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: zwolinux » 12 sie 2012, 20:22

drumbART ma racje pod względem oszczędności na prądzie. Ale zapomniał o jednej ważnej rzeczy: wspomniany zużyty układ chłodzenia w laptopie jest trudno wymienić. Nie jest to duży koszt, ale trzeba trafić gdzieś na sam układ. W przypadku komputera stacjonarnego nie ma takiego problemu.

A mój laptop w tej chwili ciągnie 33W. W stacjonarce klawiatura ciągnie więcej* ;)

* taki żart
[size=85]"Off through the new day's mist I run
Out from the new day's mist I have come"[/size]

Unguis
Moderator forum
Moderator forum
Posty: 3065
Rejestracja: 15 maja 2009, 11:08
Lokalizacja: Gliwice

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: Unguis » 12 sie 2012, 21:35

Inaczej. W kwestii procesora sprawa wygląda następująco: Kupując komputer z Intelem i po pewnym czasie chcąc go wymienić musimy kupić również nową płytę, ponieważ Intel co nowy procesor to wyrzuca nowy socket. Jakoś w końcu trzeba zarobić. W przypadku AMD już mamy większy wybór.

Awatar użytkownika
pc131
Posty: 18
Rejestracja: 03 gru 2007, 11:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: pc131 » 07 lis 2012, 10:25

W kwestii sprostowania, każdy system 32-bitowy, a takiej wersji Windowsa XP używa 99% ludzi, obsługuje 4GB pamięci RAM. 2 do potęgi 32 = 4294967296 bajtów = 4 GIGABAJTY. Jednak dostępne dla systemu są ok 3,25GB, gdyż reszta pamięci jest zarezerwowana dla urządzeń PCI. Dla ciekawości systemy 64-bitowe obsługują ok 17,5 tys GB pamięci RAM (2 do potęgi 64).

l3titring
Posty: 6
Rejestracja: 09 maja 2012, 13:40

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: l3titring » 03 sty 2013, 21:40

Od siebie dodam tyle że powinno się utworzyć trochę większą partycje systemową, jeśli planuje się korzystać z np. większych vst. Wtyczki potrafią dużo zajmować w folderze Documents and Settings i przy używaniu większej ich ilości mogą pojawić się problemy z brakiem miejsca na "C:" :). Niby można ten folder przenieść ale trochę z tym zachodu...

gitarowy-guru
Posty: 7
Rejestracja: 13 paź 2014, 11:45

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: gitarowy-guru » 24 lis 2014, 12:01

Nie wiem dlaczego ale większość profesjonalistów w tej branży wybiera Mac'a - co sądzicie? jest sens?

korniann
Posty: 1
Rejestracja: 29 gru 2017, 19:54

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: korniann » 29 gru 2017, 19:55

:prey: :prey:

skashay
Posty: 1
Rejestracja: 30 mar 2018, 12:46

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: skashay » 30 mar 2018, 12:47

hej

jonat
Posty: 2
Rejestracja: 12 lip 2018, 15:25

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: jonat » 12 lip 2018, 15:26

:fool: :fool: hej

karczyn
Posty: 1
Rejestracja: 16 sie 2018, 16:47

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: karczyn » 16 sie 2018, 16:48

hje xxxxxxxx

KillerInstincts
Posty: 2
Rejestracja: 04 wrz 2018, 20:06

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: KillerInstincts » 04 wrz 2018, 20:08

Nie spodziewałem się, że po rejestracji tak szybko znajdę to czego potrzebowałem :) Znalazłem w piwnicy takiego staruszka po bracie, ma nawet... 1GB ramu ^^ Więc biorę się za konfigurację i dam znać co i jak, ale dziękuję za instrukcję!

beniliv
Posty: 1
Rejestracja: 09 wrz 2018, 18:51

Re: Windows w studiu muzycznym

Post autor: beniliv » 09 wrz 2018, 18:52

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ODPOWIEDZ