Problemy z Guitar Pro

O problemach z nagrywaniem oraz nagłośnieniem.
ODPOWIEDZ
butcher66
Posty: 7
Rejestracja: 07 maja 2012, 16:38

gp6 problem z głosem

Post autor: butcher66 » 08 maja 2012, 20:39

zainstalowałem GP6 i podczas odtwarzania wyskakuje taki komunikat

" Some track do not have associated soundbank. Please download them by clicking on GP6 logo or by choosing help menu/updater. Affected track."

Po zatwierdzeniu tego komunikatora GP6 działa tylko nie odtwarza głosu.

zaznaczam, że Mam win 7.

A co Guitar Pro ma wspólnego ze wzmacniaczem? Przeniosłem tam gdzie trzeba. Unguis

Awatar użytkownika
Ptakuba
Posty: 140
Rejestracja: 15 maja 2011, 14:53
Lokalizacja: Grudziądz / Biały Bór

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: Ptakuba » 08 maja 2012, 22:26

wariant a) ściągasz odpowiedni soundbank, po wyszukaniu w google, ale google często zawodzi
wariant b) jeśli a zawiedzie, wybierasz drugą zakładkę (ta z gitarą, czyli ustawienia instrumentu) i w trzecim menu zmieniasz soundbank na posiadany

aris
Posty: 129
Rejestracja: 05 mar 2011, 16:02

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: aris » 21 lip 2012, 15:19

Mam GP6 i mam taki problem. Kiedy w tabulaturze zaznaczam vibratto, PO, HO itp i potem odtwarzam utwór, to program mi czyta jako pojedyncze dźwięki. Np: chcę aby przejście z dźwięku F do G odbywało się za pomocą HO, to program mi przeczyta najpierw dźwięk F potem G, bez przejścia. Problem pojawia się, gdy sam tworzę tabulaturę.

Adam432
Posty: 10
Rejestracja: 21 sty 2013, 13:56

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: Adam432 » 21 sty 2013, 14:02

Witam jak usunąć nuty z guitar pro żeby zostały same tabulatury??

Xylo
Posty: 706
Rejestracja: 15 lis 2012, 2:05

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: Xylo » 21 sty 2013, 14:26

Wybierz utwór, nacisnij F6 i odhacz standardowy zapis. Inna droga to ścieżka/właściwości. :wink:

Daimler
Posty: 21
Rejestracja: 23 sty 2012, 20:00

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: Daimler » 16 mar 2013, 12:05

Mam takie pytanie, czy jest możliwość w GP5, aby mając ściągnięte taby w np. standard E, dałoby się bez specjalnego kombinowania obniżyć wszystkie dźwięki o jeden ton? Tak żeby i pusta strona też przy odsłuchu odgrywała D? Sęk w tym, że jestem dość przywiązany do niższych strojeń i kiedy człowiek chciałby się nauczyć solówki do chociażby Time, to już pal licho zjeżdżanie ze wszystkim na dwa progi w swoją stronę, ale fajnie jest nawet zrobić sobie małe impro pod wyuczone już strojenie. I nie chodzi mi o to, aby program pokazał mi jak grać daną partię na innym strojeniu, bo przeskakiwać z dwunastego progu na drugi, zamiast grać to na pustej mi się nie widzi, chodzi mi generalnie o zmianie tonacji całego utworu.

@Dzięki wielkie, że też sam tam nie dotarłem :D
Ostatnio zmieniony 17 mar 2013, 12:09 przez Daimler, łącznie zmieniany 1 raz.
Squier Bullet Stratocaster HSS
Ibanez RG350MZ
Fender Frontman 15W lampowe bebechy, BOSS ME70 + DS2
M-Audio Fast Track + GR5

Awatar użytkownika
jaqb123
Posty: 116
Rejestracja: 30 wrz 2012, 15:48

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: jaqb123 » 16 mar 2013, 12:18

Tak. Klikasz nazwę ścieżki, pojawi się okno. Po lewej stronie jest lista strojeń. Wybierasz odpowiednie --> OK --> Pojawi się kolejne okienko: Tak/Nie --> Wybierasz Nie. Powodzenia

Awatar użytkownika
kylczyslaw
Posty: 587
Rejestracja: 15 kwie 2011, 22:49
Lokalizacja: Ciechanów

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: kylczyslaw » 31 paź 2015, 19:37

Cześć,
Czy istnieje możliwość, żeby "leciał" dźwięk zarówno z Guitar Pro jak i Amplitube? Mam Fender Slide, który działa w ASIO no i po włączeniu Amplitube ten przejmuje kontrolę, w efekcie nie działają dźwięki z GP. W dodatku wyskakuje w GP komunikat, że nie można otworzyć portu MIDI (mowa o GP5). Da się to jakoś obejść lub naprawić? Pamiętam, że na XP działało, potem jak miałem win8 to już były problemy ale chyba jakoś do tego doszedłem, a teraz już nie mam pomysłu na to totalnie.
Parówkowym skrytożercom mówimy NIE!
http://www.youtube.com/user/kylczyslaw

defender4
Posty: 1
Rejestracja: 28 lip 2010, 19:03

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: defender4 » 28 mar 2017, 14:06

Kiedyś miałem link do strony, która pozwalała online odtwarzać pliki GP5 i wcześniejsze. Za chiny ludowe nie mogę jej znaleźć. Proszę pomóżcie bo w pracy nie mogę instalować żadnego softu. :gitara: :gitara: :gitara:

rideofyourlife
Posty: 11
Rejestracja: 07 kwie 2014, 20:16

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: rideofyourlife » 09 maja 2017, 20:14

defender4 pisze:Kiedyś miałem link do strony, która pozwalała online odtwarzać pliki GP5 i wcześniejsze. Za chiny ludowe nie mogę jej znaleźć. Proszę pomóżcie bo w pracy nie mogę instalować żadnego softu. :gitara: :gitara: :gitara:
Myślę, że największym problemem w tym przypadku jest twoja praca ;)

Rlyeh
Zasłużony
Posty: 3106
Rejestracja: 14 sie 2006, 17:37

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: Rlyeh » 21 sie 2017, 16:53

Coś takiego znalazłem: http://guitar.selfip.org/index.php
Fiksuje trochę, ale generalnie działa.

bastyn
Posty: 1
Rejestracja: 17 paź 2017, 16:08

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: bastyn » 17 paź 2017, 16:11

:rotfl:

natkalia
Posty: 1
Rejestracja: 09 mar 2018, 16:38

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: natkalia » 09 mar 2018, 16:39

:juppi: :juppi:

edirez
Posty: 1
Rejestracja: 24 kwie 2018, 14:45

Re: Problemy z Guitar Pro

Post autor: edirez » 24 kwie 2018, 14:46

hej

ODPOWIEDZ