Co na początek?
- cewnik
Co na początek?
Nie wiem, czy na sam początek kupić sky waya, czy od razu corta z jakieś 800 zł (więcej nie mam). Zastanawima się też nad tanim i cienkim piecem (max 20 W), zeby nie był ciężki. Pomóżcie!
...
-
Re: Co na początek?
Kup Corta. Przez sky waya mozesz stracic zapal do gry. Na forum jest jeden wielbiciel gitar Sky Way, ale to specyficzny gosciu
Jako wzmacniacz polecam ci jakiegos rolanda cube 20 lub 30 zalezy jakie masz fundusze. Na poczatek bedzie w sam raz. Poczatki zawsze sa trudne, a taki przyzwoity zestaw pozwoli ci wytrawac te chwile
edit: ten piecyk to do elekryka raczej jest.

- Yffan
-
Witam:) stwierdziłam że nie będę zakładać nowego tematu a skorzystam z tego
a więc:
Zamierzam kupić swój pierwszy bas. Jednakże jestem na ten temat zupelnie zielona dlatego zwracam się z prośba do was.
Przede wszystkim zalezy mi na wymiarach - jestem dosyć drobna więc gra na wielkim i ciężkim basie będzie dla mnie raczej bardzo uciążliwa.
Ponadto poszukuje czegoś o cięższym brzmieniu.
Cena jaka mnie interesuje to do ok 1000zł
Polecono mi najpierw Corty i Harley Benton. Z kolei następna osoba zmieszała z błotem tamte dwa i poleciła mi Washburga XB120 albo 125. Kolejna mówiła o Mayonesie B5.
Co sądzicie o tych gitarach? Jaka najlepiej spełni moje oczekiwania? JAkie jeszcze moglibyście mi polecić? Na co powinnam zwrócić jeszcze koniecznie uwage przy kupnie?
P.S. Nie interesują mnie na razie oferty sprzedaży (bo tak właściwie wyglądały odpowiedzi na moje pytanie na innym forum :/ ) i proszę o jasne wyrażanie się. To są moje pierwsze kroki w kierunku gry na basie i nie mam pojęcia co do czego służy i jak się nazywa.

Zamierzam kupić swój pierwszy bas. Jednakże jestem na ten temat zupelnie zielona dlatego zwracam się z prośba do was.
Przede wszystkim zalezy mi na wymiarach - jestem dosyć drobna więc gra na wielkim i ciężkim basie będzie dla mnie raczej bardzo uciążliwa.
Ponadto poszukuje czegoś o cięższym brzmieniu.
Cena jaka mnie interesuje to do ok 1000zł
Polecono mi najpierw Corty i Harley Benton. Z kolei następna osoba zmieszała z błotem tamte dwa i poleciła mi Washburga XB120 albo 125. Kolejna mówiła o Mayonesie B5.
Co sądzicie o tych gitarach? Jaka najlepiej spełni moje oczekiwania? JAkie jeszcze moglibyście mi polecić? Na co powinnam zwrócić jeszcze koniecznie uwage przy kupnie?
P.S. Nie interesują mnie na razie oferty sprzedaży (bo tak właściwie wyglądały odpowiedzi na moje pytanie na innym forum :/ ) i proszę o jasne wyrażanie się. To są moje pierwsze kroki w kierunku gry na basie i nie mam pojęcia co do czego służy i jak się nazywa.
- Umulamahri
- Kontakt:
-
- KLapovchy
Re: Co na początek?
ekhm... nie wiem kto mówił że jestem wielbicielem Sky WaYa ale napewno nie byłem to ja. . . . .bluesman pisze:Kup Corta. Przez sky waya mozesz stracic zapal do gry. Na forum jest jeden wielbiciel gitar Sky Way, ale to specyficzny gosciuJako wzmacniacz polecam ci jakiegos rolanda cube 20 lub 30 zalezy jakie masz fundusze. Na poczatek bedzie w sam raz. Poczatki zawsze sa trudne, a taki przyzwoity zestaw pozwoli ci wytrawac te chwile
![]()
Ogólnie to chciał bym mieć jakąś fajną gitre ale choć by ta była ze złota to i tak mnie nie nauczy grać. naucze sie to se kupie lepszą. Mam tego Sky Waya i nie trace zapału do gry. . . . .
EDIT. bluesman: dobrze że napisałeś "specyficzny" ( jak o jakieś rzeczy!! ) a nie "orientalny" .
Ostatnio zmieniony 11 lip 2007, 13:14 przez KLapovchy, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=85]Już z wiosłem --> jednak Fender :)[/size]
- Umulamahri
- Kontakt:
- cewnik
A co powiecie na taka gitarkę: http://www.sklepmuzyk.pl/sklep,1195,,,0 ... 087,0.html
a do tego taki piec: http://muzyczny.pl/sklep/szczegoly.php? ... 0B&gid=186
a do tego taki piec: http://muzyczny.pl/sklep/szczegoly.php? ... 0B&gid=186
...
- manon
-
Mam pytanie (pewnie mnie wyśmiejecie, bo chodzi o skrytykowanego już Sky Way'a) : czy warto kupić ten bas:
http://www.allegro.pl/item225497014_pie ... edawc.html
Domysłam się, że nie będzie brzmieć najlepiej, ale chodzi mi o wyćwiczenie palców. Na razie nie mam zbyt wiele forsy a chcę grać na pięciostrunowym. Po prostu obawiam się, że ktoś, kto nigdy jeszcze nie grał (tak jak ja) nawet jeśli się nauczy grać na 4-strunowym, to po przerzuceniu się będzie miał trochę problemów.
http://www.allegro.pl/item225497014_pie ... edawc.html
Domysłam się, że nie będzie brzmieć najlepiej, ale chodzi mi o wyćwiczenie palców. Na razie nie mam zbyt wiele forsy a chcę grać na pięciostrunowym. Po prostu obawiam się, że ktoś, kto nigdy jeszcze nie grał (tak jak ja) nawet jeśli się nauczy grać na 4-strunowym, to po przerzuceniu się będzie miał trochę problemów.