Jaki macie sprzęt?
-
Moje instrumentarium:
1. Gitary:
Yamaha Pacifica 012
Jolana Diamand (pozyczona)
klasyk Cordoba
elektroakustyk (obenie jestem w trakcie kupowania jakby co jakie moglibyscie mi polecić do 1200zł????)
2. Piec:
Marshall MG30DFX
3. Efekt:
multiefekt Digitech RP50
4. Kable:
3x Schaller 1m, 3m, 4,
5. Struny:
obecnie DR 10-52 ale ze względu na twardość tych strun wymienie je na D'addario 10-46 (ewentualnie 9-46)
6. Kostki:
Dunlop Delrin 71mm
Dunlop Tortex 60mm
1. Gitary:
Yamaha Pacifica 012
Jolana Diamand (pozyczona)
klasyk Cordoba
elektroakustyk (obenie jestem w trakcie kupowania jakby co jakie moglibyscie mi polecić do 1200zł????)
2. Piec:
Marshall MG30DFX
3. Efekt:
multiefekt Digitech RP50
4. Kable:
3x Schaller 1m, 3m, 4,
5. Struny:
obecnie DR 10-52 ale ze względu na twardość tych strun wymienie je na D'addario 10-46 (ewentualnie 9-46)
6. Kostki:
Dunlop Delrin 71mm
Dunlop Tortex 60mm
-
A ja tak skromnie:
-elektro akustyk Stagg (wiem że mnie wyśmiejecie)
ale dobrze brzmi (jak na Stagga)
-elektryk Line6 Variax300
-Marshallka 15w
(powiem szczeże że sprawdza się zespole, jestem z niego zadowolony)
-Efekcior Line6 Crunchtone
-kilka kabelków 4m 5m
-kostki Dunlop 1mm 0,70mm
-elektro akustyk Stagg (wiem że mnie wyśmiejecie)

-elektryk Line6 Variax300
-Marshallka 15w

-Efekcior Line6 Crunchtone
-kilka kabelków 4m 5m
-kostki Dunlop 1mm 0,70mm
Ostatnio zmieniony 08 sie 2006, 21:39 przez Luki.G., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja gram na Mensfeldzie Fingertipie... 24 progi Jumbo, układ h/s/s (humbucker = 2x single), mostek FloydRose, Czarna piękność
Procesor Zoom 606
A piec Line6 Spider II 210
...
Mam tylko mały problem... ostatnio dostałem fioła na punkcie dowiedzenia się jak najwięcej o mojej gitarce (z czego jest zrobiona itp.) Szukam w necie i nic do tej pory nie znalazlem...
Jeżeli ktoś miałby jakieś informacje na temat tej serii to bardzo prosze o przesłanie..
Music Above The All

Procesor Zoom 606
A piec Line6 Spider II 210

Mam tylko mały problem... ostatnio dostałem fioła na punkcie dowiedzenia się jak najwięcej o mojej gitarce (z czego jest zrobiona itp.) Szukam w necie i nic do tej pory nie znalazlem...
Jeżeli ktoś miałby jakieś informacje na temat tej serii to bardzo prosze o przesłanie..
Music Above The All

Mocne brzmienie w słuchawkach i nic więcej do szczęscia nie jest potrzebne... (no może piwko w ręku i jakaś fajna laska obok ;) )
- Kotlet
- Kontakt:
Dobra, nudzi mi się.
Gitary:
Squier Affinity Strat, rocznik 2000, decha agathis, gryf klon + palisander, standardowe tremolo Fulcrum (na stałe zablokowane)
I właściwie tyle z seryjnego strata zostało. Kluczyki Gotoh, Elektryka: układ HSH (most Merlin Hellfire, singiel WSC, gryf Hot Rails), wiosło całkowicie wyekranowane, gniazdo Switchcraft.
Strunki: EB, dAddario, La Bella, DR - zależy co popadnie. Grubości aktualnie od 13-56 w D, do 14-70 w B, drop A.
Defil Cha-Cha - rocznik 1972, oprócz kluczy w stanie oryginalnym, kolekcjonerskim wręcz, malutkie progi (jak w Black Beauty). Elektryka ekranowana, gniazdo Switchcraft. Wspaniałe wiosło.
Bas Defil (niestety nazwy nie zidentyfikowałem do tej pory). Układ Precision Bass, krótka menzura. Dziwne urządzenie, ale wystarcza mi do hołmrekordingu.
Wzmacniacze:
Peavey Studio Pro 112 MKII, czyli druga edycja. Myślę że nie ma sensu o nim pisać, świetny sprzęt.
MV3 head + paka - rocznik 1968, stan świetny, wymienione elektrolity i lampki.
Pełna lampa, 12,5 wata mocy. Dwa kanały czyste.
Do tego oryginalna paka 1x12' z bassreflexem, na oryginalnym szerokopasmowym głośniku RFT L3401.
Efekty: Że co?? no prooooszę was, nie róbmy sobie jaj. Jakie efekty?
Nie używam zabawek, jeszcze się o coś potknę.
Kable: PW Circuit Breaker 6 m, kilka Klotzów z Neutrickami na końcach, 3, 5 i 6 metrów.
Kostki: Dunlop Tortex 1.14, Dunlop SOD 2.0
Ostatnio dosiadam również zestawu Amati, centrala 22', tomy 12' i 13', floor Szpaderski 18', werbel 14' naciągi głównie Remo, na centrali Evans Hyrdaulic, parę dobrych statywów, kilka niezłych blach, twin do kompletu i jazda
Gitary:
Squier Affinity Strat, rocznik 2000, decha agathis, gryf klon + palisander, standardowe tremolo Fulcrum (na stałe zablokowane)
I właściwie tyle z seryjnego strata zostało. Kluczyki Gotoh, Elektryka: układ HSH (most Merlin Hellfire, singiel WSC, gryf Hot Rails), wiosło całkowicie wyekranowane, gniazdo Switchcraft.
Strunki: EB, dAddario, La Bella, DR - zależy co popadnie. Grubości aktualnie od 13-56 w D, do 14-70 w B, drop A.
Defil Cha-Cha - rocznik 1972, oprócz kluczy w stanie oryginalnym, kolekcjonerskim wręcz, malutkie progi (jak w Black Beauty). Elektryka ekranowana, gniazdo Switchcraft. Wspaniałe wiosło.
Bas Defil (niestety nazwy nie zidentyfikowałem do tej pory). Układ Precision Bass, krótka menzura. Dziwne urządzenie, ale wystarcza mi do hołmrekordingu.
Wzmacniacze:
Peavey Studio Pro 112 MKII, czyli druga edycja. Myślę że nie ma sensu o nim pisać, świetny sprzęt.
MV3 head + paka - rocznik 1968, stan świetny, wymienione elektrolity i lampki.
Pełna lampa, 12,5 wata mocy. Dwa kanały czyste.
Do tego oryginalna paka 1x12' z bassreflexem, na oryginalnym szerokopasmowym głośniku RFT L3401.
Efekty: Że co?? no prooooszę was, nie róbmy sobie jaj. Jakie efekty?
Nie używam zabawek, jeszcze się o coś potknę.
Kable: PW Circuit Breaker 6 m, kilka Klotzów z Neutrickami na końcach, 3, 5 i 6 metrów.
Kostki: Dunlop Tortex 1.14, Dunlop SOD 2.0
Ostatnio dosiadam również zestawu Amati, centrala 22', tomy 12' i 13', floor Szpaderski 18', werbel 14' naciągi głównie Remo, na centrali Evans Hyrdaulic, parę dobrych statywów, kilka niezłych blach, twin do kompletu i jazda

Może wypowiadał się też nie będe, bo to nielegalne??
- Luke
- Kontakt:
- zombie youth revolt
ja wlasnie zmienilem gitare. sprzedalem fendera i kupilem gibsona sg faded.
mialem zamiar kupic inna i drozsza gitare, ale trafila mi sie okazja kupienia tego gibsona za mala kase w bardzo dorbym stanie z twardym futeralem, wiec sie dlugo nie zastanawialem i kupilem. zaoszczedzilem 700-800 zl. w stosunku do tego co chcialem wczesniej wydac, wiec nie moge narzekac. gitarka bedzie u mnie za jakis tydzien bo leci z usa.
jak przyleci bede tylko musial w nim zmienic galki potencjometow bo sa brzydkie i truss rod cover na taki z napisem SG
bo standardowo jest prostu czarny.
mialem zamiar kupic inna i drozsza gitare, ale trafila mi sie okazja kupienia tego gibsona za mala kase w bardzo dorbym stanie z twardym futeralem, wiec sie dlugo nie zastanawialem i kupilem. zaoszczedzilem 700-800 zl. w stosunku do tego co chcialem wczesniej wydac, wiec nie moge narzekac. gitarka bedzie u mnie za jakis tydzien bo leci z usa.
jak przyleci bede tylko musial w nim zmienic galki potencjometow bo sa brzydkie i truss rod cover na taki z napisem SG

- REDRUM
kurde, ludzie tu jakieś prze-wiosła mają a ja co? 
Squier strat, kolor vintage white, podstrunnica palisandrowa, 21 progów medium(sss) - decha agathis - tremolo fulcrum zablokowane.
do tego marszałek (śmiech) mg10cd + kabelki schallera...
jestem w trakcie zbierania na jakieś fajne kombo, tak 25-30w z reverbikiem...

Squier strat, kolor vintage white, podstrunnica palisandrowa, 21 progów medium(sss) - decha agathis - tremolo fulcrum zablokowane.
do tego marszałek (śmiech) mg10cd + kabelki schallera...
jestem w trakcie zbierania na jakieś fajne kombo, tak 25-30w z reverbikiem...
- Broszka
- Kontakt:
-
-
- Doradca
Witam.
Osobistym sprzętem nie wypada się chwalić, ale co do gitar....
Przez te latka trochę gratów się uzbierało. Z ciekawszych wiosełek wymienię:
Gibsony: LP Premium Plus, LP Std, Lp Special, Lp Studio, SG 90, Melody Maker z 1966r, RD Customz 1977r, Blue Ridge Custom z 1971r. (akustyk 12 str);
Fendery: Stratocaster Std, Stratocaster DeLuxe, Coronado II z 1966r;
Ibanezy: Artist AR 1200 (2 gryfowy 6 + 12 str), Artist AR 250, Artist AR 100, JEM 555, Talman 630;
PRS Custom, Parker Nite Fly, Ovationy, Variax, Yamahy, Heritage H150CM Ultra, Kramery, Charvele i wiele innych - chyba muszę zacząć budować większy dom bo przestają mi się mieścić w chacie:-).
Plus piecyki, procesory, ....
Ale chętnie coś bym łyknął ciekawego!!!! (najlepiej jakieś ciekawe Tele)
Pozdrawiam Grzegorz W.
Osobistym sprzętem nie wypada się chwalić, ale co do gitar....
Przez te latka trochę gratów się uzbierało. Z ciekawszych wiosełek wymienię:
Gibsony: LP Premium Plus, LP Std, Lp Special, Lp Studio, SG 90, Melody Maker z 1966r, RD Customz 1977r, Blue Ridge Custom z 1971r. (akustyk 12 str);
Fendery: Stratocaster Std, Stratocaster DeLuxe, Coronado II z 1966r;
Ibanezy: Artist AR 1200 (2 gryfowy 6 + 12 str), Artist AR 250, Artist AR 100, JEM 555, Talman 630;
PRS Custom, Parker Nite Fly, Ovationy, Variax, Yamahy, Heritage H150CM Ultra, Kramery, Charvele i wiele innych - chyba muszę zacząć budować większy dom bo przestają mi się mieścić w chacie:-).
Plus piecyki, procesory, ....
Ale chętnie coś bym łyknął ciekawego!!!! (najlepiej jakieś ciekawe Tele)
Pozdrawiam Grzegorz W.
Grzegorz Witkowski
-