Witam wszystkich!

Jestem tu nowy, postanowiłem się zarejestrować, bo mam problem z płytami z magazynu gitarzysta. Przejrzałem kilka wątków, ale nie znalazłem jak narazie rozwiązania na swój problem.
Otóż mam ze 12 numerów i mam problem z każdą jedną płytą. Odpalam je na laptopie z Win Vista i mam wielkie problemy z puszczeniem jakiejkolwiek ścieżki audio, media player potrafi przeskakiwać po ścieżkach i wywala "nieznany błąd" po czym zatrzymuje się na jednym audio i go odtwarza... i tak cały czas, można jedną ścieżkę odpalać po 5 razy i zaskoczy za 6, żeby za 7 już nie. Sprawa dotyczy nowych, nie porysowanych płyt.
Testowane na 3 laptopach (Acer-Win XP; Acer-Win Vista i HP-Win Vista) programami:
PowerDVD9, Windows Media Player, Windows Media Center, Winamp, Hp oferuje jeszcze "Hp Quick Play"
Generalnie każdym z tych programów odtwarza pojedynczą ścieżkę z taką samą frekwencją ok. raz na 10 włączeń, media player wywala nieznany błąd, media center nieznany błąd na zmianę z nieznanym błędem audio "C00D11B1", powerdvd pokazuje najczęście samą wizualizacje, tylko czasami łaskawie dokłada mi dźwięk.
To są te 3 laptopy na każdym posiadam oryginalny system z tymi oryginalnymi programami, same czytniki zakurzone nie są (!).
Mam do dyspozycji jeszcze komputer stacjonarny z Win7 i tu odtworzył całą płytę, ale nie do końca mnie to zadowala bo większość czasu naturalnie dysponuje tylko swoim laptopem.
O co tu chodzi???