NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?
- kiper
- Kontakt:
- kiper
- Kontakt:
- Huascar
Raczej sie nie da.KLapovchy pisze:Ale naprawdę można za pobraniem?
Postaw sie w sytuacji takiego goscia / sklepu zza oceanu.
Wysylaja paczke do jakiegos chlopa w Polsce (to tam gdzie niedzwiedzie po ulicach chodza). On nie odbiera z przyczyny oczywistej - niedzwiedz go zjadl. I oni ponosza tylko koszty - ktore sa nie male.
- kiper
- Kontakt:
Żeby zapłacić kartą musisz posiadać kartę kredytową z wypukłymi elementami na karcie. Żadna całkowicie płaska VISA czy MasterCard nic Ci nie da. Po dodaniu przedmiotu do koszyka, wybierasz płatność kartą, podajesz numer karty, datę ważności i nazwisko właściciela karty. Zazwyczaj po takiej transakcji do właściciela karty dzwoni bank z pytaniem czy jesteśmy świadomi operacji na daną kwotę i prosi o autoryzację właściciela karty dla tej operacji. W przypadku udzielenia jej, bank znosi zabezpieczenia na tą konkretną operację lub do określonej godziny na wszystkie operacje. Karta kredytowa ,jak sama nazwa wskazuje, polega na tym że bank wykłada za Ciebie kasę a Ty mu ją oddajesz. Zależnie od czasu wpłaty zależy potrącany procent. I tyle.
Co do PayPal'a to odsyłam na ich stronę www, bo sam nie posiadam tam konta.
A gwarancję, że Ci przyślą masz taką samą jakbyś zamawiał cokolwiek w sklepie internetowym w Polsce. To leży w ich interesie, żebyś dostał zamówiony produkt zgodny z Twoimi oczekiwaniami.
A gwarancję, że Ci przyślą masz taką samą jakbyś zamawiał cokolwiek w sklepie internetowym w Polsce. To leży w ich interesie, żebyś dostał zamówiony produkt zgodny z Twoimi oczekiwaniami.
załozyłem netlabel - zapraszam do odwiedzania [url]http://www.fangtune.net[/url]
[img]http://www.kpolakow.webd.pl/banner.JPG[/img]
- KLapovchy
-
No i nie do końca.kiper pisze:

- woj74
- Zasłużony
Kupowałem za prawie $500 podałem dane karty w formularzu i jedyne co dostałem z banku to tą kwotą przeliczoną na PLN na wyciągukiper pisze:Żeby zapłacić kartą musisz posiadać kartę kredytową z wypukłymi elementami na karcie. Żadna całkowicie płaska VISA czy MasterCard nic Ci nie da. Po dodaniu przedmiotu do koszyka, wybierasz płatność kartą, podajesz numer karty, datę ważności i nazwisko właściciela karty. Zazwyczaj po takiej transakcji do właściciela karty dzwoni bank z pytaniem czy jesteśmy świadomi operacji na daną kwotę i prosi o autoryzację właściciela karty dla tej operacji. W przypadku udzielenia jej, bank znosi zabezpieczenia na tą konkretną operację lub do określonej godziny na wszystkie operacje. Karta kredytowa ,jak sama nazwa wskazuje, polega na tym że bank wykłada za Ciebie kasę a Ty mu ją oddajesz. Zależnie od czasu wpłaty zależy potrącany procent. I tyle.
- kiper
- Kontakt:
to myślę, że zależy od bankuwoj74 pisze: Kupowałem za prawie $500 podałem dane karty w formularzu i jedyne co dostałem z banku to tą kwotą przeliczoną na PLN na wyciągu

załozyłem netlabel - zapraszam do odwiedzania [url]http://www.fangtune.net[/url]
-
Wszystko zalezy od instrumentu, czy tez sprzetu generalnie.
Generlanie warto sprowadzac instrumenty rzadkie, wyjatkowe, ktorych w PL nie ma szans dostac lub na ktore ceny sa zwyczjanie skandalicznie zawyzone!!!
Podam 2 przyklady:
1. Ceny MusicMan w Polsce to zwyczajne rzniecie klienta na kase!!!
Jestem w stanie sciagnac nowego leworecznego (bardzo rzadkie...) Axis Sporta do UK ponizej 4300zl z wszelkimi oplatami wlacznie z ubezpieczeniem za przesylke.
W tej chwili jest ebay US leworeczny Axis Sport za 1200 zielonych przed oplatami.
2. Konkretna gitara: Guild D-55:
Polowalem na tego akustyka bardzo dlugo, z racji, iz jestem leworeczny.
W koncu udalo sie i sciagnalem go do UK dokladnie za 4400zl (w przeliczeniu na PLN).
Ta gitara w PL kosztuje 13 000 zl praworeczna? Przepraszam, czy kogos PORYLO!?!
Tak samo jest w PL z wieloma modelami USA Fender (w Kraku widzialem ostatnio Highway 1 za ...3300zl, czyste ZDZIERSTWO!!!)
Ogolnie zasady oplat za sprzet z USA do Europy sa takie same dla kazdego kraju czlonkowskiego UE, z tym, ze docelowa dostawa po dotarci obiektu do Polski to za duze ryzyko dla mnie. Sprowadzam wszystko do UK.
Wszystkie moje elektryki zostaly prywatnie importowane z USA (do UK).
Wszystkie byly duzo tansze niz gdziekolwiek w Europie (np. Schecter USA Custom Research Traditional 'S' w Szwajcarii stoi prawie 2000 EURO, w UK stoi od 1800 funtow w gore), swojego sciagnalem nówke za 750 funtow.
Szukac, szukac, szukac i byc cierpliwym.
Dobra niewazne, napijmy sie
Generlanie warto sprowadzac instrumenty rzadkie, wyjatkowe, ktorych w PL nie ma szans dostac lub na ktore ceny sa zwyczjanie skandalicznie zawyzone!!!
Podam 2 przyklady:
1. Ceny MusicMan w Polsce to zwyczajne rzniecie klienta na kase!!!
Jestem w stanie sciagnac nowego leworecznego (bardzo rzadkie...) Axis Sporta do UK ponizej 4300zl z wszelkimi oplatami wlacznie z ubezpieczeniem za przesylke.
W tej chwili jest ebay US leworeczny Axis Sport za 1200 zielonych przed oplatami.
2. Konkretna gitara: Guild D-55:
Polowalem na tego akustyka bardzo dlugo, z racji, iz jestem leworeczny.
W koncu udalo sie i sciagnalem go do UK dokladnie za 4400zl (w przeliczeniu na PLN).
Ta gitara w PL kosztuje 13 000 zl praworeczna? Przepraszam, czy kogos PORYLO!?!
Tak samo jest w PL z wieloma modelami USA Fender (w Kraku widzialem ostatnio Highway 1 za ...3300zl, czyste ZDZIERSTWO!!!)
Ogolnie zasady oplat za sprzet z USA do Europy sa takie same dla kazdego kraju czlonkowskiego UE, z tym, ze docelowa dostawa po dotarci obiektu do Polski to za duze ryzyko dla mnie. Sprowadzam wszystko do UK.
Wszystkie moje elektryki zostaly prywatnie importowane z USA (do UK).
Wszystkie byly duzo tansze niz gdziekolwiek w Europie (np. Schecter USA Custom Research Traditional 'S' w Szwajcarii stoi prawie 2000 EURO, w UK stoi od 1800 funtow w gore), swojego sciagnalem nówke za 750 funtow.
Szukac, szukac, szukac i byc cierpliwym.
Dobra niewazne, napijmy sie

'Człowiek się do czegoś przyzwyczaja, a potem mu się wydaje, że to lubi'.