NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Rozmowy dotyczące gitar elektrycznych.
ODPOWIEDZ
BlackLuck
Posty: 101
Rejestracja: 04 maja 2009, 20:46

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: BlackLuck » 18 gru 2009, 0:25

sie macie ludzie !

dawno nikt nie odpisywał ;) ale ja się pochwalę że sćiągnąłem gitarę z USA nie płacąc cła. Gitara w Polsce kosztuje ok, 5.500 pln. A wysyłka kosztowała mnie 20 $ bo to była wysyłka morska, lecz w case nic się nie stało ;) pozdrawiam ;)

leskiw77
Posty: 48
Rejestracja: 16 mar 2009, 18:20

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: leskiw77 » 02 sty 2010, 14:19

a gdzie można sprawdzić moc poboru?

zakładając że kupie line 6 flextona to co muszę zrobić żebym mógł na nim grać?
http://cgi.ebay.com/Line-6-Flextone-III ... 3a5645c071 (sprowadzając z Ameryki kupiłbym wersie 1-głośnikową ze względu na cenę transportu)

Edit: czy jak będzie to wysyłane przez rodzinę to płace cło i vat (zakłdając że kupie używany lub nowy sprzęt)
Schecter Demon
Line 6 Flextone III

Łukasz Komala
Posty: 150
Rejestracja: 01 cze 2008, 11:01
Lokalizacja: Radomsko / Kraków

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: Łukasz Komala » 02 sty 2010, 15:59

Pobieraną moc musisz sprawdzić na stronie producenta w danych technicznych wzmacniacza (specifications :wink: )

Jak rodzina ci wyśle używany, to nie płacisz. Jak nowy, to trzeba się bawić przy nadawaniu paczki, wysyłając ją jako upominek, lub zabawki. To już było pisane tyle razy tutaj... ;)

leskiw77
Posty: 48
Rejestracja: 16 mar 2009, 18:20

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: leskiw77 » 03 sty 2010, 14:21

http://line6.com/flextoneiii/specifications.html

już sprawdzałem ale tu nic o tym nie pisze
Schecter Demon
Line 6 Flextone III

BlackLuck
Posty: 101
Rejestracja: 04 maja 2009, 20:46

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: BlackLuck » 05 sty 2010, 1:07

polecam, sugeruję firmę POLAMER aby nią wysyłać, wtedy spokojnie możesz kupić 2 głośnikową wersję. Ja za wysyłke gitary zapłaciłem 20 $ , tam płacisz od wagi nie od rozmiarów; ) gitara + case troche wazy ;) no i oczywiscie przesylka morska ;) ale zrobisz jak zechcesz :D

leskiw77
Posty: 48
Rejestracja: 16 mar 2009, 18:20

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: leskiw77 » 05 sty 2010, 17:52

najgorzej że nie znalazłem nigdzie poboru mocy

Edit: już znalazłem 100 do 120

i teraz pytanie czy http://www.allegro.pl/item870038086_tra ... 300va.html będzie odpowiedni i czy nie będzie słychać szumów

Edit: i jeszcze jedno
na allegro są transformatory 50 Hz, 100Hz i 150. czy to ma jakiś wpływ na załóżmy dźwięk i ile herców mi potrzeba żeby zasilić ten wzmacniacz

PS. Przepraszam za 2 Edity
Schecter Demon
Line 6 Flextone III

mp1otr
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2010, 18:35

Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: mp1otr » 09 lut 2010, 22:19

Mam pytanie:
czy jest sens sprowadzać ze stanów nową gitare ( za 700$-1000$) dodam ze mam tma rodzine i mogli by mi wysłac

Awatar użytkownika
woj74
Zasłużony
Posty: 9895
Rejestracja: 07 maja 2008, 14:44
Lokalizacja: Chorzów

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: woj74 » 09 lut 2010, 22:41

Porównaj cenę w Polsce (Europie) + koszty wysyłki oraz cenę w USA + koszty wysyłki. Do tego ewentualne ryzyko, że UC Cię skasuje (niekoniecznie jak dobrze rozegrasz sprawę) i masz odpowiedź.
[img]http://img708.imageshack.us/img708/4026/noslash.jpg[/img]

Awatar użytkownika
davqoniu
Posty: 1855
Rejestracja: 18 paź 2006, 20:23
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: davqoniu » 11 lut 2010, 22:26

a wie ktoś ile płynie gitara POLAMEREM?
It's still me ;)
[img]http://i30.tinypic.com/14wy353.jpg[/img]

Łukasz Komala
Posty: 150
Rejestracja: 01 cze 2008, 11:01
Lokalizacja: Radomsko / Kraków

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: Łukasz Komala » 13 lut 2010, 19:01

Transport ze stanów statkiem to najczęściej coś koło miesiąca czasu wraz z dowozem. Przynajmniej u mnie tak to wyglądało w każdym przypadku.
leskiw77 pisze:najgorzej że nie znalazłem nigdzie poboru mocy

Edit: już znalazłem 100 do 120

i teraz pytanie czy http://www.allegro.pl/item870038086_tra ... 300va.html będzie odpowiedni i czy nie będzie słychać szumów

Edit: i jeszcze jedno
na allegro są transformatory 50 Hz, 100Hz i 150. czy to ma jakiś wpływ na załóżmy dźwięk i ile herców mi potrzeba żeby zasilić ten wzmacniacz

PS. Przepraszam za 2 Edity
Powinieneś kupić transformator 50Hz. Jeżeli masz wzmacniacz o poborze mocy do 120W, to każdy transformator na więcej 120W będzie odpowiedni.

Awatar użytkownika
woj74
Zasłużony
Posty: 9895
Rejestracja: 07 maja 2008, 14:44
Lokalizacja: Chorzów

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: woj74 » 15 lut 2010, 21:56

Transformatory o różnej częstotliwości? Ciekawostka :?
Czyżby transformator sam w sobie zmieniał częstotliwość prądu zmiennego??
[img]http://img708.imageshack.us/img708/4026/noslash.jpg[/img]

michel51
Doradca
Doradca
Posty: 5087
Rejestracja: 21 gru 2008, 18:33
Lokalizacja: z warszawy

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: michel51 » 15 lut 2010, 22:34

Jasne że trafa nie zmieniają częstotliwości,komuś się pomyliło.Do wzmacniacza ma być trafo prawdziwe tzn. uzwojenie pierwotne i wtórne oddzielnie,są takie trafa na allegro,podawałem adres strony w dyskusji na temat transformatora.Ma to być transformator do sprzętu audio.Z tymi częstotliwościami to chodziło chyba o przetwornice częstotliwości?Zastosowanie do wzmacniaczy na razie nie znalazłem :) ..Ale znalazłem przetwornice z 50Hz na 60Hz.Podaję te strony;www.transformatory.prv.pl ,użytkownik transformatory2-na Allegro.Albo zamówić w telto lub toroidy.pl,ale zaznaczyć że mają mieć dwa osobne uzwojenia.Robią z jednym uzwojeniem żeby wyszło taniej,tzw. autotransformator/ale bez regulacji/.Sorki.Już istnieje,strona, której nieistnienie Woj/poniżej/mi zarzucił :( .
Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 22:46 przez michel51, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
woj74
Zasłużony
Posty: 9895
Rejestracja: 07 maja 2008, 14:44
Lokalizacja: Chorzów

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: woj74 » 15 lut 2010, 22:36

www.trasformatory.prv.pl - strona nie istnieje.
[img]http://img708.imageshack.us/img708/4026/noslash.jpg[/img]

Dzwiedziu
Posty: 4
Rejestracja: 24 lis 2009, 12:00

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: Dzwiedziu » 19 lut 2010, 20:57

Szybkie pytanko... Sprowadzał ktoś kiedyś Ebow z USA? W Polsce na razie strasznie drogie i i tak sprowadzane. Opłaca się? A jeśli tak, może zrobimy - jeśli ktoś chętny - jakieś grupowe zamówienie gdzieś i wyślą nam to jakoś sensowniej?

Propozycja z gatunku do rozważenia :]

krex
Posty: 25
Rejestracja: 27 gru 2009, 21:04

Re: NIE DLA IDIOTÓW ;-) Czy sprowadzać sprzęt z USA?

Post autor: krex » 21 mar 2010, 23:59

Ok. Panowie. Mam pytanie o cło!

Mianowicie, chcę sprowadzić z USA gitarę wartą 1000 USD poprzez jakąś firmę typu POLAMER lub SHIPTU.
Jest to elektryk o kształcie V w hardcase'ie. Ile by kosztowało to po uczciwemu żeby w razie czego mieć roszczenia do odszkodowania? Jakie jest prawdopodobieństwo uszkodzenia sprzętu?
Już za samą wysyłkę w USA płacę 50 USD.
Zaznaczam - sprzęt używany!

ODPOWIEDZ