Zestaw Behringer Vtone proszę o POMOC!!!!!!!!!!!!!!!

Rozmowy dotyczące gitar elektrycznych.
Awatar użytkownika
BlackHawk
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2006, 17:35
Lokalizacja: z Poznania
Kontakt:

Post autor: BlackHawk » 01 kwie 2006, 15:04

Rufu pisze:Z discmanem moglo być inaczej, bo pewnie używałeś przejściówy i to mogło pogorszyć sprawe. Według mnie to może coś z uziemieniem. Powiedz czy gdy puścisz struny to brumi a gdy je chwycisz to mniej.

Zgadza się. Ja dotknę mostka, albo strun to jakby przestawał. Czyli, że co mam z tym zrobić. Jak się tego pozbyć???
[url=http://zasciana.prv.pl][img]http://img503.imageshack.us/img503/7571/bannersygna7xn.jpg[/img][/url]
[url=http://stoptokiohotel.prv.pl][img]http://www.stoptokiohotel.prv.pl/fotki/th.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Pacior
Posty: 1937
Rejestracja: 23 mar 2006, 17:02
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Pacior » 01 kwie 2006, 15:23

To znaczy, że wzmacniacz jest nieuziemiony. Wyeliminujesz to jeżeli podłączysz wzmacniacz do gniazdka z uziemieniem (powinien być bolec). Chałupnicze metody typu drucik do kaloryfera sa niewskazane, ale ja elektrykiem nie jestem i może ktoś to rozwinie bardziej ;)

Awatar użytkownika
BlackHawk
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2006, 17:35
Lokalizacja: z Poznania
Kontakt:

Post autor: BlackHawk » 01 kwie 2006, 15:25

A no tak. Gniazdko z bolcem :D o takie wolne u mnie w domu teraz juz będzie trudno. Dzięki.

No niestety podpiołem do gniazda z bolcem i nadal brzęczy. Najbardzie w pozycjach neck, bridge i middle. W pośrednmich jest dobrze. I wycisza ję w miarę przekręcania volume'u do góry czyli do 10. Około 5-7 najbardziej brumi.

Kabel niestety jeszcze stary ale dzisiaj pewnie podskoczę do sklepu jak mi nie zamkną.
[url=http://zasciana.prv.pl][img]http://img503.imageshack.us/img503/7571/bannersygna7xn.jpg[/img][/url]
[url=http://stoptokiohotel.prv.pl][img]http://www.stoptokiohotel.prv.pl/fotki/th.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Pacior
Posty: 1937
Rejestracja: 23 mar 2006, 17:02
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Pacior » 01 kwie 2006, 16:13

BlackHawk pisze: No niestety podpiołem do gniazda z bolcem i nadal brzęczy. Najbardzie w pozycjach neck, bridge i middle. W pośrednmich jest dobrze.
Każdy stratocaster z 3 singlami brumi w pozycjach 1,3,5 (tam gdzie gra czysty singiel) a nie brumi w 2 i 4 (tam, gdzie cewki z dwóch przystawek "łączą się" tworząc humbuckera). To całkowicie normalne i jeżeli w pozycji 2 i 4 jest dobrze, to zupełnie nie masz się czym przejmować. Mam Fendera Strat USA i gdy miałem 3xS to było dokładnie to samo.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
BlackHawk
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2006, 17:35
Lokalizacja: z Poznania
Kontakt:

Post autor: BlackHawk » 01 kwie 2006, 21:23

Dzięki. Toś mnie uspokoił bo się zaczołem martwić, że coś mi z wiosłem nawala. Jak pisałem już gdzies na tym forum. Dopiero zaczynam i jak narazie to nie ograłem zbyt wielu wioseł więc tez nie miałem porównania.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
[url=http://zasciana.prv.pl][img]http://img503.imageshack.us/img503/7571/bannersygna7xn.jpg[/img][/url]
[url=http://stoptokiohotel.prv.pl][img]http://www.stoptokiohotel.prv.pl/fotki/th.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Piete
Posty: 22
Rejestracja: 06 kwie 2006, 21:21

Post autor: Piete » 06 kwie 2006, 22:23

Behringer, no cóż :) nie kupujcie tego...
Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy, zanim przyniosą...

ODPOWIEDZ