Zestaw Behringer Vtone proszę o POMOC!!!!!!!!!!!!!!!

Rozmowy dotyczące gitar elektrycznych.
Kamil
Posty: 1
Rejestracja: 25 mar 2006, 14:39
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Zestaw Behringer Vtone proszę o POMOC!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Kamil » 25 mar 2006, 14:44

Mam ogromny kłopot bo mam ten zestaw i szczerze nie jestem z niego zadowolony :( ponieważ bardzo buczy i nie wiem czy to jest wada fabryczna czy źle ustawione urządzenia jeżeli jest ktoś kto pomoże mi rozwiązać ten problem piszcie na gg: 1571221 Bardzo proszę o kontakt
Kamil Liberda

sisio22
Posty: 30
Rejestracja: 07 mar 2006, 18:14
Lokalizacja: Kielce

Post autor: sisio22 » 27 mar 2006, 13:25

po pierwsze :

zestaw bechringera jest wyposażony w gitarę z 3 singlami. w pozyjcach 1,3 i 5 brumienie singli jest rzeczą naturalną.

po drugie:

nie oczekuj od tej gitary cudów. powodów brumienia może być wiele tzn. słaba elektryka, lipne przystawki itd.


jeśli uważasz że żadna z powyższych uwag nie jest prawdziwa zareklamuj sprzęt u sprzedawcy lub idź do miejscoweo lutnika. oni na pewno powiedzą ci o co chodzi.

Awatar użytkownika
Pan Hilary
Posty: 444
Rejestracja: 15 mar 2006, 14:30
Lokalizacja: zza twoich pleców
Kontakt:

Post autor: Pan Hilary » 27 mar 2006, 15:08

Zgadzam się z powyższym. Dodatkowo podpięcie do nieuziemionego gniazdka może powodować przydźwięki.

Awatar użytkownika
Artur
Posty: 40
Rejestracja: 15 mar 2006, 20:29
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Artur » 27 mar 2006, 15:49

Ja mam inna gitare (troche lepsza) ale tez buczała, ale jak podłaczylem lepszym kablem to ucichło.

Awatar użytkownika
DeV
Posty: 2
Rejestracja: 27 mar 2006, 21:03
Lokalizacja: TL

Post autor: DeV » 27 mar 2006, 21:13

ja na Twoim miejscu cieszyłbym się że gra!

Pudzian
Posty: 652
Rejestracja: 20 mar 2006, 18:48
Lokalizacja: Kurwiepiardy dln.
Kontakt:

Re: Zestaw Behringer Vtone proszę o POMOC!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Pudzian » 28 mar 2006, 19:59

Kamil pisze:Mam ogromny kłopot bo mam ten zestaw i szczerze nie jestem z niego zadowolony :(
Przykro,że masz problem,ale jest to przynajmniej przestroga dla innych.
Poprostu "BEHRINGER".Cóż...przykro.

ps.Zanieś całość do sklepu gdzie to kupiłeś.

Awatar użytkownika
BlackHawk
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2006, 17:35
Lokalizacja: z Poznania
Kontakt:

Post autor: BlackHawk » 28 mar 2006, 20:10

Mam taki sam problem. Mam sprzęt moim zdaniem o niebo lepszy o Behringera (Cort Stat 2T i piec Laney HCM15-R) i kabelek z zestawu(zabieram się za kupno w tym tygodniu - ale prawdopodobnie to nie drut bo na innym piecu nie brumi). A tak jeżeli bardzo przesteruje to tak mi harczy jak by w środku siedział wściekły kundel, któremu zabrałem parówkę :D . Niestety wszystko mam podpięte do przdłużacza i na tym samym sznurku jest telewizor, vide i DVD więc może to to niestety nie mam wolnego gniazda innego więc narazie musi tak zostać. A jeżeli to kabel to pod koniec tego tygodnia wszystko się rozwiąże.


P.S.
Aha mówiłem, że to wszystko o brzynczyniu :D .
[url=http://zasciana.prv.pl][img]http://img503.imageshack.us/img503/7571/bannersygna7xn.jpg[/img][/url]
[url=http://stoptokiohotel.prv.pl][img]http://www.stoptokiohotel.prv.pl/fotki/th.png[/img][/url]

Pudzian
Posty: 652
Rejestracja: 20 mar 2006, 18:48
Lokalizacja: Kurwiepiardy dln.
Kontakt:

Post autor: Pudzian » 28 mar 2006, 20:24

BlackHawk pisze:Mam taki sam problem. Mam sprzęt moim zdaniem o niebo lepszy o Behringera (Cort Stat 2T i piec Laney HCM15-R) i kabelek z zestawu
.
Istnieją takie zestawy??? Z kabelkiem???

Awatar użytkownika
BlackHawk
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2006, 17:35
Lokalizacja: z Poznania
Kontakt:

Post autor: BlackHawk » 28 mar 2006, 20:26

Kabel dostałem razem z gitarą :P czyli jakiś nie za dobry tak myśle
[url=http://zasciana.prv.pl][img]http://img503.imageshack.us/img503/7571/bannersygna7xn.jpg[/img][/url]
[url=http://stoptokiohotel.prv.pl][img]http://www.stoptokiohotel.prv.pl/fotki/th.png[/img][/url]

Pudzian
Posty: 652
Rejestracja: 20 mar 2006, 18:48
Lokalizacja: Kurwiepiardy dln.
Kontakt:

Post autor: Pudzian » 28 mar 2006, 20:30

BlackHawk pisze:Kabel dostałem razem z gitarą :P czyli jakiś nie za dobry tak myśle
Haha :D Takie kabelki nadaja się co najwyżej do suszenia skarpetek :wink:

Awatar użytkownika
BlackHawk
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2006, 17:35
Lokalizacja: z Poznania
Kontakt:

Post autor: BlackHawk » 28 mar 2006, 20:35

No to moja matka sie ucieszy bo już się sznurki na balkonie wyrylały :D czyli możliwe, że to kabel. Używałem go tez do połączenia discmana z piecem i szczerze powiem,że niekiedy przerywało mi i zaczynało harczeć ale trochę kablem poruszałem i było dobrze.
Czylu jutro rypie do sklepu muzycznego i kupuje porządny kabelek :D
[url=http://zasciana.prv.pl][img]http://img503.imageshack.us/img503/7571/bannersygna7xn.jpg[/img][/url]
[url=http://stoptokiohotel.prv.pl][img]http://www.stoptokiohotel.prv.pl/fotki/th.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Rufu
Posty: 87
Rejestracja: 21 mar 2006, 14:21
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Rufu » 28 mar 2006, 21:01

Z discmanem moglo być inaczej, bo pewnie używałeś przejściówy i to mogło pogorszyć sprawe. Według mnie to może coś z uziemieniem. Powiedz czy gdy puścisz struny to brumi a gdy je chwycisz to mniej.
Can you see the real me !?

Awatar użytkownika
Artur
Posty: 40
Rejestracja: 15 mar 2006, 20:29
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Artur » 28 mar 2006, 21:36

Kable które dają do gitary są beznadziejne... lepiej kupić osobno jakiś... wiem bo porównywałem kabel z gitary i kabel który kupiłem osobno (właściwie to dostałem za darmo do gitary i pieca:-D) ten kabel który mam jest firmy Proel, i jest dobry:-D

Awatar użytkownika
mariuszduchu
Posty: 3
Rejestracja: 09 mar 2006, 8:23
Lokalizacja: Legionowo
Kontakt:

Post autor: mariuszduchu » 29 mar 2006, 12:16

Też mam to (wulg.)!!!!:(
Brzęczy, trzeszczy i huczy, nawet się nastroić nie da:!: :!: :!: :!:
Ciężko nawet początkującym go polecić, bo się zaraz zrażą.
Mam też CORTA X6 - z niej jestem naprawdę zadowolony :!: :!: :!: :mrgreen:

jezyk83
Posty: 56
Rejestracja: 08 mar 2006, 18:57

Post autor: jezyk83 » 29 mar 2006, 21:00

Moim zdaniem to kiepskiej jakosci gniazdo, lub zimne luty w instalacji elektrycznej

ODPOWIEDZ