|
|
|
|
|
Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy)
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Rlyeh
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 06 Mar 2010 22:07 |
|
Dołączenie: 14 Sie 2006 18:37 Posty: 2669
|
|
No właśnie, czyli do akustycznej jak się nie dało, tak nadal się nie da.
| Góra |
|
 |
|
Maudus
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 06 Mar 2010 23:10 |
|
Dołączenie: 09 Sie 2009 18:19 Posty: 398 Miejscowość: Opole
|
|
Nie w czasie rzeczywistym - Musisz najpierw nagrać linię gitary, a dopiero potem nałożyć na nią odpowiedni efekt.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Maudus
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 06 Mar 2010 23:49 |
|
Dołączenie: 09 Sie 2009 18:19 Posty: 398 Miejscowość: Opole
|
Ano tak, nie pomyślałem o takiej opcji 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Matt_21
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 07 Mar 2010 11:29 |
|
Dołączenie: 06 Mar 2010 20:25 Posty: 6
|
Ok. Dzięki wielkie za odpowiedź 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Stunner
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 07 Mar 2010 19:52 |
|
Dołączenie: 04 Mar 2010 01:33 Posty: 16
|
Poszukaj w necie John Butler on używa efektów z akustykiem jeśli się nie mylę;) Może coś znajdziesz 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Matt_21
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 09 Mar 2010 15:26 |
|
|
Ok poszukam, bo zamierzam kupić sobie jakiś efekt, więc się zapytałem czy pójdzie na e-akustyku  A jaki polecacie??
|
|
| Góra |
|
 |
|
hookie
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 10 Mar 2010 09:19 |
|
Dołączenie: 06 Mar 2010 12:56 Posty: 3
|
|
Mówiłeś o akustyku, nie o e-akustyku?
Piec sobie kup z efektami. Np Kustom Sienna 30 albo 35. Jest tam to co potrzeba czyli Reverb i Chorus, do akustyka więcej nie trzeba a kosztuje to 2 przeciętne kostki.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Matt_21
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 10 Mar 2010 16:24 |
|
|
|
Tak, przepraszam mam e-akustyka. O to mi chodzi, jakiś chorus albo flanger.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Stunner
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 10 Mar 2010 23:30 |
|
|
Jeśli kostki to tylko Boss, Electro-Harmonix, Vox i Ibanez polecam bo wiem co potrafią  Za to Behringera omijaj z dala, kompletne badziewie  Miałem przez chwilkę i od razu sprzedałem  Cytuj: Butler do uzyskania unikalnego dźwięku używa wielu efektów; głównie są to: distortion, reverb/delay oraz wah-pedal, czyli popularna kaczka.
Ostatnio edytowany przez Stunner, 10 Mar 2010 23:44, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
zombiak
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 10 Mar 2010 23:34 |
|
Dołączenie: 19 Sie 2008 23:16 Posty: 1781 Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
|
No nie bądźmy tacy restrykcyjni bo wykluczymy np. T-Rexy, Fulltony i inne efekty typu boutique które Bossy jedzą na śniadanie  Ale jeśli chodzi o dobry, tani chorus to generalnie albo BOSS CE-2 (japoński najlepiej, ale tajwański też spoko; dwie gały, ładnie koloryzuje brzmienie i dodaje *błysku* brzmieniu, że się tak wyrażę) albo Electro-Harmonix Small Clone. Oba do dostania za 200-300 zeta używane, oba świetne.

Ibanez Artist AR100 '80 => Dunlop Crybaby => DevilToy DCO => T-Rex Mudhoney => Laney VC15
...i basik Fame CS4 do tego.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Stunner
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 10 Mar 2010 23:49 |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
DżejDżej
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 11 Mar 2010 16:24 |
|
Dołączenie: 12 Sie 2009 19:51 Posty: 149 Miejscowość: Ponury Zamek
|
|
| Góra |
|
 |
|
Matt_21
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 12 Mar 2010 18:04 |
|
|
Teraz potrzebny mi jest chorus, więc behringera nie kupować? ---JayJay napisał(a): Siemacie. Miał ktoś styczność z tą Yamahą? http://www.sklepmuzyczny.pl/sklepmuzycz ... ,6641.html dobra elektronika?? Bo jak Furch g-40cm z elektroniką będzie bardzo drogi to bym pomyślał nad tą Yamahą jeszcze... Ja mam Yamahe APX 500, i przyznam, że nieźle się na niej gra ;d. Myślę, że i ta będzie dobra. Najlepiej to iść gdzieś do jakiegoś sklepu muzycznego i pograć na niej ;D - R.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Stunner
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 13 Mar 2010 02:21 |
|
|
Matt_21 napisał(a): Teraz potrzebny mi jest chorus, więc behringera nie kupować?
Nie, nie kupuj behringera szkoda kasy  Wiem z doświadczenia  JayJay napisał(a): Siemacie. Miał ktoś styczność z tą Yamahą? http://www.sklepmuzyczny.pl/sklepmuzycz ... ,6641.html dobra elektronika?? Bo jak Furch g-40cm z elektroniką będzie bardzo drogi to bym pomyślał nad tą Yamahą jeszcze... Ogólnie Yamahy to naprawdę wysoka półka Cena w stosunku do jakości jest bardzo dobra a do tego mają ładną barwę, jeszcze nie spotkałem Yamahy która by mnie zawiodła swoim brzmieniem:) Ale sami wiecie jak jest z akustykiem... trzeba ograć, najlepiej samemu 
|
|
| Góra |
|
 |
|
diepotato
|
Temat postu: Re: Początkujący gitarzyści zadają pytania (my miło odpowiadamy) Wysłany: 15 Mar 2010 01:17 |
|
Dołączenie: 15 Mar 2010 00:50 Posty: 3
|
Witam serdecznie na forum.Nigdy nie grałam na gitarze akustycznej, ani na żadnej innej, ale od jakiegoś czasu nie mogę przestać o tym myśleć. Niestety ogranicza mnie mała suma pieniędzy <do 300 pln> oraz zerowe doświadczenie. Czytałam kilka tematów i z przykrościom muszę stwierdzić, że z konieczności zadowolę się 'pudłem przypominającym gitarę' za niską kwotę. Obawiam się również, iż po prostu zniszczę dobrą, droższą gitarę taką jak yamaha, czy Martin w czasie nauki. Mieszkam w dużym mieście, mogę udać się do sklepu muzycznego 'RAGTIME', czy innego. Zanim jednak wybiorę się tam chciałabym wiedzieć jakich firm unikać, a w jakie zainwestować, używane, czy nowe? Generalnie, nie ogarniam Z góry dziękuję. ; )
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
| | |
|